Technology13.04.2010

Adobe presenteert Creative Suite 5


adobe-presenteert-creative-suite-5.jpg
adobe-presenteert-creative-suite-5.jpg

Adobe heeft gisteren Adobe Creative Suite 5 gelanceerd naast nog een aantal andere lanceringen als Creative Suite 5 Design Premium, Adobe Creative Suite 5 Web Premium en Adobe Creative Suite 5 Production Premium. Adobe noemt de Creative Suite 5 een doorbraak op het gebied van design- en ontwikkelsoftware voor nagenoeg iedere creatieve workflow.

Het nieuwe CS5 productportfolio van Adobe is gericht op interactiviteit, prestaties en het maximaliseren van de impact van digitale content en marketingcampagnes voor alle media en apparaten. Creative Suite 5 omvat uitgebreide nieuwe versies van creatieve tools en biedt belangrijke workflow-verbeteringen voor designers en ontwikkelaars.

De Suite 5 producten bevatten toegang tot Omniture-technologieën om informatie van websites en andere bronnen te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Daarnaast voegt CS5 ook voor het eerst integratie toe met online content, het inzichtelijk maken van digitale marketinginvesteringen en optimalisatiemogelijkheden. Verder omvat de suite een volledig nieuw component, namelijk Adobe Flash Catalyst. Hiermee is interactieve content te ontwerpen zonder dat de gebruiker code hoeft te schrijven. Verder verbetert deze component de samenwerking tussen designer en ontwikkelaar. Hieronder staat de volledige beschrijving uit het persbericht.

De Adobe CS5-productfamilie maakt het ook mogelijk om content en applicaties te creëren voor Flash Player 10.1 en Adobe AIR 2. Zij zijn geoptimaliseerd voor het leveren van krachtige prestaties op mobiele apparaten en ontwikkeld om te profiteren van de ingebouwde mogelijkheden van de apparaten voor een rijke gebruikservaring.
 
De nieuwe productlijn wordt aangevoerd door Adobe Creative Suite 5 Master Collection. Deze omvat in één enkel pakket de Creative Suite-tools waaronder Photoshop CS5, Illustrator CS5 en InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Flash CS5 Professional, Dreamweaver CS5, Adobe Premiere Pro CS5 en After Effects CS5.

Deze tools zijn ook los verkrijgbaar of als onderdeel van één van de vijf Creative Suite-edities. De volledige productlijn omvat Creative Suite 5 Master Collection, Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium, Creative Suite 5 Design Standard en vijftien losse producten en technologieën, evenals integratie met Adobe CS Live-diensten (deze zijn complementair voor een gelimiteerde periode te gebruiken*).

Creative Suite 5 blijft een illustratie van de wijze waarop Adobe steeds opmerkelijke, nieuwe creatieve middelen biedt. Deze nieuwe versie speelt vooral in op de uitdagingen van uitgevers en creatieven wereldwijd om winstgevende activiteiten te ontplooien rond digitale content”, zegt Shantanu Narayen, president en CEO van Adobe. “Door het verbinden van geavanceerde analysemogelijkheden met hoogwaardige creatieve tools zorgen we ervoor dat uitgevers, designers en marketeers een optimale digitale gebruikerservaring kunnen creëren via alle media en apparaten.”

In de Adobe Creative Suite 5 Master Collection zijn meer dan 250 nieuwe features geïntegreerd. InDesign CS5 ondersteunt de transitie naar digitaal uitgeven met nieuwe interactieve documenten en ondersteuning van e-readers. Het creëren en bewerken van afbeeldingen krijgt een sterke stimulans door de Refine Edge-technologie in Photoshop CS5. Deze biedt nu verbeterde randdetectietechnologie en betere maskeerresultaten in kortere tijd. Met Photoshop CS5 is het tevens mogelijk een beeldelement te verwijderen en de ontbrekende pixels te vullen met Content-Aware Fill. Nieuwe lijn-opties stellen gebruikers van Adobe Illustrator CS5 in staat om lijnen met een variabele lengte te creëren en de breedte op ieder punt van de lijn exact aan te passen.

Verschillende technische innovaties in de Adobe Creative Suite 5 Master Collection zorgen samen voor sterk verbeterde prestaties. Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en After Effects zijn nu native 64-bit applicaties op zowel Mac als Windows. Daardoor kunnen gebruikers makkelijker aan hoge resolutieprojecten werken. De lang verwachte, door NVIDIA GPU aangedreven Adobe Mercury Playback Engine stelt gebruikers van Adobe Premiere Pro CS5 in staat om projecten sneller te openen. Ook kunnen zij effectrijke HD-fragmenten in real-time verfijnen en complexe projecten afspelen zonder rendering. De tijdbesparende Roto Brush-tool in After Effects helpt bij het isoleren van bewegende elementen op de voorgrond in een fractie van de tijd die normaal nodig is. Daarnaast ondersteunt DreamWeaver CS5 nu populaire contentmanagementsystemen als Drupal, Joomla! en WordPress. Dat biedt designers een accuraat overzicht van dynamische webcontent direct vanuit de oplossing.

De Adobe Creative Suite 5-producten integreren met de nieuwe Adobe CS Live. Dit is een nieuwe set van vijf online diensten die creatieve workflows op kernpunten versnellen en designers in staat stelt het beste uit zichzelf te halen. De CS Live online services zijn voor een gelimiteerde periode complementair beschikbaar en omvatten op dit moment Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story en SiteCatalyst NetAverages van Omniture. Adobe CS Review maakt online reviews van ontwerpen mogelijk, onmiddellijk vanuit de Creative Suite 5-applicaties. Adobe BrowserLab is onmisbaar voor het testen van websitecontent voor verschillende browsers en besturingssystemen. NetAverages levert gebruiksdata van websites die designers al vroeg in het creatieve proces helpen bij het creëren van content voor web en mobiele apparatuur. Adobe Story is een tool voor het gezamenlijk schrijven van scripts die de productie- en postproductie-workflows in CS5 Production Premium verbetert. Adobe CS5 Live biedt tevens toegang tot Acrobat.com-diensten, waaronder Adobe ConnectNow-webconferencing. Daarmee is de informatie-uitwisseling met collega’s en klanten wereldwijd te ondersteunen.

Door het gebruik van Flash Professional CS5 kunnen designers en ontwikkelaars webcontent creëren, testen en afleveren voor verschillende mobiele platforms en apparaten, zoals smartphones, tablet-pc’s, netbooks, smartbooks en andere consumentenelektronica. Gebruikers kunnen nu al uitkijken naar het inzetten van content in de browser met Flash Player 10.1 en als standalone applicatie met AIR2, wanneer deze geplande producten beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen ze AIR-applicaties bouwen met gebruik van de nieuwe Packager voor iPhone-tool-preview. Dit is een component van Flash Professional CS5 en te gebruiken voor de iPhone en iPad. In de toekomst is ook ondersteuning voorzien voor Android, BlackBerry en Palm webOS.

Adobe Creative Suite 5 produchten worden verwacht binnen 30 dagen beschikbaar te zijn en zullen verkrijgbaar zijn via Adobe geautoriseerde resellers, via de Adobe Store en via directe verkoop. De verwachte adviesverkoopprijs van de suites is 2899 Euro voor Master Collection CS5, 1899 Euro voor CS5 Design Premium, 1799 Euro voor CS5 Web Pemium, 1899 Euro voor CS5 Production Premium en 1299 Euro voor CS5 Design Standard. De prijzen zijn exclusief BTW en voor de Engelse versies. Prijzen van de Nederlandse versies zijn op aanvraag verkrijgbaar. Upgradeprijzen en volumelicenties zijn beschikbaar. Adobe CS5 producten integreren met de Adobe CS Live diensten die complementair voor een gelimiteerde periode beschikbaar zijn*. Voor meer gedetailleerde informatie over features, OS-ondersteuning, upgrademogelijkheden en kunt u kijken op www.adobe.com/go/creativesuitemaster.

Verder lezen over Adobe

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

Adobe maakt het mensen die video's bewerken steeds makkelijker: ze kunnen nu hele objecten veranderen, verwijderen of erbij zetten in hun video. En er is meer.

Online15.04.2024

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

Project Music GenAI Control wordt al gekscherend de ‘Photoshop for Music’ genoemd. Deze nieuwe experimentele tool van Adobe Research is zo ontwikkeld dat de manier waarop je gemaakte audio en muziek kunt creëren en...

Technology01.03.2024

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

Adobe, bekend van onder andere Photoshop en Acrobat Reader, was van plan om Figma te kopen maar ziet hier nu toch vanaf. Figma, het bedrijf achter het programma Figma, dat wereldwijd wordt gebruikt om ontwerpen te maken...

Technology19.12.2023

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

Adobe hield vorige week een conferentie en daarbij heeft het publiek regelmatig zijn kaak van zijn schoot moeten halen. Adobe komt met kunstmatige intelligentie-toepassingen die enerzijds heel indrukwekkend zijn, maar an...

Technology16.10.2023

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Deze week ging er iets bijzonders viral op TikTok en dat was niet een leuk dansje. Het was de de generatieve AI van Photoshop. Adobe kondigde de nieuwe kunstmatige intelligentie-mogelijkheden deze week aan en ze zijn ver...

Online26.05.2023

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

Adobe kennen we natuurlijk van Photoshop: het bedrijf weet precies hoe je beeld moet manipuleren. Het verbaast ons dan ook niet dat het met een eigen variant van Dall-E komt. Het heet Adobe Firefly en ook hierbij kun je...

Online21.03.2023

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?

Photoshop wordt in de toekomst waarschijnlijk gratis. Er is op dit moment een test bezig in Canada met een Photoshopvariant die je gebruikt in de browser. Het plan is om dit naar de rest van de wereld uit te rollen als h...

Online15.06.2022

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?