Technology27.01.2010

iPad of iZat?


Een magere Steve Jobs voorzien van zijn herkenbare zwarte coltrui lijkt een stuk kleiner geworden óf zijn iPod Touch is een stuk groter. De iPad (geen lancering onder de naam iSlate) is voor  “Browsing the web. Doing email. Enjoying and sharing pics. Watching videos. Enjoying music. Playing games. Reading ebooks.”  Aldus Steven Jobs zelf.

De iPad lijkt subtiel mee te golven op het succes van de befaamde eBooks van bijvoorbeeld Amazon. Jobs ziet graag dat gebruikers voor content zoals de New York Times betalen via de iPad. Deze constatering was de uitkomst van een interessante discussie in de Wereld Draait Door waar -925- blogger en fanatiek Twitteraar en progressieve gadgetfreak Alexander Klöpping.

Van ebook is het met de iPad een kleine stap naar de.. iBook store. Apple heeft zijn iBook Store geopend en zal ebooks in het epub-formaat gaan verkopen. De diverse deals met uitgevers zijn al gemaakt. Het gaat Apple dus om content. Dat je als iContent wannahave minimaal 499 dollar moet neertellen om een beetje ‘cool’ je iContent door te nemen en/ of te delen via WiFi maakt hem nog aantrekkelijker.   

iMash-up

De iPad ontsluit ruim 100.000 iPhone toepasingen op een groter scherm (9,7 inch). Dit maakt de overbodig lancering van de MP3-speler+ -genaamd iPod touch- een beetje goed.

De eerste iRel

De Duitse Media Markt was actief aanwezig op Twitter tijdens de marketingwoorden van Jobs. Via Twitter gaf Media Markt aan dat de iPad vanaf 1 maart 2010 aangeboden wordt voor een prijs van 499 euro (met T-Mobile-abonnement). Voor een bedrag van 899 euro koop je de iPad zonder een abonnement. De tweet is echter weer weggehaald waarmee de eerste iRel en verdere buzz is vergroot (zie foto). Het lijkt bij productinnovatie niet langer om de betere techniek, usability en het gebruik te gaan. De hype en PR-buzzing lijkt voorop te staan. Win je daar fans, dan is de productlancering niet meer dan een prettig slot van je buzzcampagne. Dit maakt de hele iPad (voorheen iSlate) hype voor nu even.. iZat (zie video). 

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.

Verder lezen over iPad

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple biedt zijn excuses aan, zegt dat het de plank heeft misgeslagen, maar het laat zijn controversiële reclame wel staan. 

Gadgets10.05.2024

Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Apple heeft zijn nieuwe event aangekondigd en het heet ‘Let Loose’. Verwacht geen auto’s of huisrobots, denk wel aan iPads en accessoires. 

Gadgets25.04.2024

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen

iPads zijn inmiddels zo’n standaard geworden in de tabletwereld, dat we het vaker een iPad noemen dan een tablet. Ook als het helemaal geen tablet van Apple is. Ze bestaan: non-Apple-tablets, en die zijn lang niet alti...

Gadgets02.04.2024

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen

​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

Apple heeft zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024 gepland voor 10 juni. Je zou denken dat dat alleen voor ontwikkelaars is en verder niet zo boeiend, maar er komen juist veel aankondigingen vandaan voor het grote publi...

Technology27.03.2024

​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

1000 woorden per dag, dat is wat een kind dat niet vaak schermen om zich heen heeft wel meekrijgen, maar kinderen met schermen niet. Peuters zouden door schermgebruik zo’n 1000 woorden per dag missen en dat verstoord d...

Gadgets12.03.2024

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen