Tech in Asia20.02.2021

Xpeng levert wederom EV’s af in Noorwegen


Xpeng Motors meldt dat een tweede lading Xpeng EV’s onderweg is naar Noorwegen. Het gaat om de G3 SUV, 200 stuks in totaal. Het nieuws volgt op een succesvolle eerste levering van de 100 Xpeng G3’s in december 2020. Alle 200 G3’s zijn al verkocht aan Noorse klanten.

Wereldwijde verkoopoffensief

De nieuwe levering kenmerkt een nieuwe stap voorwaarts in Xpeng’s wereldwijde verkoopoffensief. Het moet het begin inluiden van de verovering van Europa. “We zijn volledig toegewijd aan het opbouwen van een internationaal merk met ijzersterke reputatie, daarbij willen we gebruikers innovatieve en gelokaliseerde functies bieden“, aldus de EV-fabrikant.

Leveringen van Xpeng EV’s bereikten een recordhoogte van 6.015 elektrische voertuigen in januari 2021, een stijging van 470% ten opzichte van het voorgaande jaar en de derde maand op rij met een recordbrekend leveringsvolume.

De totale leveringen in januari bestonden uit 3.710 P7’s en 2.305 G3’s. Het bedrijf merkte op dat de eerste G3’s die naar Europa worden geëxporteerd, op het punt staan hun eerste upgrade van het besturingssysteem te ontvangen. Enkele functies worden daarmee verbeterd, zoals de waarschuwingen van de ACC (Adaptive Cruise Control) en LCC (Lane Centering Control). Ook worden er nieuwe functies toegevoegd, zoals bepaalde spraakcommando’s.

XPILOT-hulpsysteem

Bovendien heeft Xpeng Motors het geavanceerde XPILOT-hulpsysteem en het Xmart intelligente systeem van de G3’s geoptimaliseerd op basis van het rijgedrag van gebruikers.

De Europese markten, vooral de landen die ver zijn met de adoptie van elektrische auto’s, lijken rijp voor de slimme EV’s van Xpeng. Chinese media meldden afgelopen november dat concurrent NIO een buitenlandse business unit had opgezet in een poging om in 2021 auto’s in Europa te gaan verkopen. Het project genaamd “Marco Polo” heeft als doel om binnen twee jaar 7.000 NIO EV ‘s in Europa af te leveren.

Fotocredits: XPeng Inc.

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.

Verder lezen over Elektrische auto

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Wil je nog een tweedehands elektrische auto kopen, dan kun je dat beter vandaag doen dan morgen. De pot is bijna op.

Automotive16.07.2024

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

Als je standaard de laadkabel hebt ingeplugd, dan is je elektrische auto altijd stand-by om bij te springen wanneer het elektriciteitsnet overbelast raakt. Hierdoor laad je je accu regelmatig gratis bij.

Automotive15.07.2024

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

We zien het ook buiten Europa: de Amerikanen worstelen met Chinese auto's. Europa rekent nu zelfs hogere tarieven op Chinese bolides.

Automotive08.07.2024

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Alpine heeft vandaag officieel de nieuwe A290 onthult, het eerste model uit de Alpine Dream Garage. Het concept dat door Alpine is geïntroduceerd om een complete en exclusieve beleving te bieden aan autoliefhebbers en klanten van het merk.

Automotive19.06.2024

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Fisker is niet meer. Het automerk is officieel failliet verklaard na onder andere tegenvallende verkopen en slechte reviews.

Automotive18.06.2024

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen