Prins Harry na al het gedoe aan het werk bij start-up in Silicon Valley

Prins Harry na al het gedoe aan het werk bij start-up in Silicon Valley

Vorig artikel Volgend artikel

Prins Harry is de laatste tijd veel in het nieuws. En niet altijd even positief helaas. Vooral het 'gedoe' rondom zijn relatie met zijn familie nadat hij met zijn vrouw Meghan in Amerika is gaan wonen verdient niet de schoonheidsprijs.

Maar Harry doet veel meer. En ook veel dingen goed. Zo heeft hij zich aangesloten bij een start-up in Silicon Valley. De start-up heet BetterUp en zijn rol wordt Chief Impact Officer.

harry-meghan-oprah-interview
Harry en Meghan. foto: dackelprincess via Flickr.

Platform voor coaching en geestelijke gezondheid

CNBC schrijft dat BetterUp, opgericht in San Francisco in 2013, een platform voor coaching en geestelijke gezondheid is.

De hertog van Sussex zegt zelf in een bericht op de website van de start-up dat hij zich gaat concentreren op vier belangrijke dingen. Stimuleren van belangenbehartiging en bewustzijn voor mentale fitheid, Begeleiden van de sociale missie en impact van BetterUp om de wetenschap van topprestaties en menselijk potentieel in handen te brengen van mensen over de hele wereld. De visie van het platform, de community en de ledenervaring van BetterUp beïnvloeden. En Uitbreiding van BetterUp's wereldwijde gemeenschap van thought leadership, coaches, klanten en leden door middel van outreach en strategische planning.

Het is zijn eerste officiële rol bij een privébedrijf sinds hij aftrad als actief lid van de koninklijke familie in Engeland.

Interview Harry en Meghan met Oprah

Begin maart konden Amerikanen al kijken naar het interview dat Oprah Winfrey had met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. Natuurlijk lekte de opmerkelijke uitspraken al uit, een paar dagen later konden we ook op Net5 zelf het hele interview zien. En er is nogal wat over te doen. Niet zo gek natuurlijk, want het is geen geheim dat er behoorlijke spanningen zijn tussen Harry, Meghan en een aantal leden van het Britse koningshuis. Wat in ieder geval zeker is: Meghan wordt niet gelukkig van de heftige media-aandacht voor haar en Harry. Alle onderlinge spanningen en aandacht van de pers maakten haar depressief en dat kan iedereen die het interview heeft gezien wel begrijpen. De Britse pers heeft het niet zo op Meghan en inmiddels escaleert er van alles.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...