Startups08.09.2020

​Microsoft: Visual Studios Codespaces verdwijnt


Ontwikkelaars, stap snel over op GitHub Codespaces, want Microsoft stopt met Visual Studio Codespaces. Dat is de boodschap die de IT-gigant verkondigd. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan: je kunt namelijk geen bestaande projecten overzetten van de ene naar de andere dienst.

Visual Studios Codespaces

Visual Studios Codespaces is een cloud-based ontwikkeltool waarmee ontwikkelaars een volledige ontwikkelstudio voor zichzelf kunnen maken in een heel korte tijd. Visual Studios Codespaces was eerder bekend onder de naam Visual Studio Online, maar houdt nu dus op te bestaan. Er is echter geen reden voor stress, want Microsoft heeft een alternatief. Het is alleen de vraag hoe makkelijk de overgang zal zijn.

Het wordt samengevoegd met GitHub’s variant. Het is volgens Microsoft zelfs de reden dat het stopt te bestaan: het lijkt te veel op GitHub. Volgens Allison Buchholtz-Au, de programmamanager van Visual Studio Online, zaaide dit verwarring bij gebruikers.

GitHub Codespaces

Alleen nog GitHub Codespaces gebruiken zorgt voor een simpelere manier van werken voor iedereen. Ook kan enige feedback nu maar in één platform worden verwerkt, in plaats van twee. Het is alleen wel handig als ontwikkelaars ook hun projecten kunnen verplaatsen van het ene programma naar het andere. Op dit moment kan dat nog niet, zeker niet omdat GitHub Codespaces nog in privé-bèta zit. Microsoft zegt echter dat dat nooit kan: “Je moet je codespaces zelf weer hercreëren zodra je toegang hebt tot GitHub Codespaces.”

Toch moeten ontwikkelaars wel gaan bedenken wat ze gaan doen: op 17 februari 2021 moet je over zijn. Alles wat je dan nog in je oude space hebt staan, wordt verwijderd. Aan de andere kant is er nog geen prijs bekend, dus of ontwikkelaars echt willen overstappen is nog onzeker. In ieder geval kun je vanaf 20 november geen nieuwe plannen en codespaces maken binnen Visual Studio Codespaces.

Als GitHub Codespaces eenmaal wat breder beschikbaar is, later dit jaar, komt Microsoft met de tarieven. Als je het op dit moment gebruikt, hoef je nog even niets te betalen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Microsoft

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

Veel mensen adviseren ertegen, maar Microsoft gaat het toch doen: Office en Teams scheiden. Het komt dan met een nieuwe versie van Microsoft 365 en Office 365 waarbij Teams er niet meer bij zit. Microsoft doet dat echter...

Marketing01.04.2024

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Microsoft Teams verenigt eindelijk privé en zakelijk gebruik

Sinds het thuiswerken is zakelijk en privé meer dan ooit verwoven. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander, maar waar we het allemaal over eens kunnen zijn is dat die constante scheiding niet altijd zijn vruchten...

Online14.03.2024

​Microsoft Teams verenigt eindelijk privé en zakelijk gebruik

​5 toffe dingen die je kunt doen met Microsoft Designer

Je kunt het wiel natuurlijk zelf proberen uit te vinden door te ploeteren in Photoshop of Canva, maar tegenwoordig kan AI je met talloze dingen helpen. Zo ook binnen Microsoft Designer, waar je heel toffe stickers kunt m...

Online12.03.2024

​5 toffe dingen die je kunt doen met Microsoft Designer