Startups11.04.2016

Eric Schmidt naast Tim Cook op podium bij Startup Fest in Amsterdam


Startup Fest Europe is een unieke gebeurtenis en vindt plaats van 24 t/m 28 mei in Amsterdam met als doel om de wereld samen te brengen en startups te helpen sneller te groeien.

Hiervoor vinden meer dan 28 evenementen plaats in 14 steden verdeeld over een periode van 5 dagen. Voor de spectaculaire opening van het Startup Fest Europe in Amsterdam geeft de organisatie vandaag nog een naam vrij. Naast Tim Cook, CEO van Apple en een van ’s werelds meest waardevolle merken, neemt niemand minder dan Eric Schmidt (Alphabet, Google’s moederbedrijf) plaats.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Travis Kalanick (Uber) en Nathan Blecharczyk (Airbnb) aanwezig zullen zijn. De Beurs van Berlage is tijdens deze opening gastheer voor Europa’s meest veelbelovende startups en ’s werelds grootste venture capitalists.

Op de foto zie je Mark Rutte (minister-president van Nederland), Neelie Kroes (speciaal EU-gezant), Eric Schmidt (Alphabet), Tim Cook (Apple), Travis Kalanick (Uber), Andrus Ansip (EU VP digitale interne markt) en Gillian Tans (Booking .com).

Over Startup Fest Europe

Het afgelopen 1,5 jaar heeft StartupDelta, het initiatief onder leiding van Neelie Kroes, voormalig vice-president van de Europese Commissie voor de Digitale Agenda, Nederland internationaal op de kaart gezet als land met een aantrekkelijk en volwassen startup ecosysteem, wat heeft geresulteerd in een #1 positie in de Startup Nation scorebord.

Voor een volledige week, zal Nederland de vitrine zijn voor expertisegebieden waarin het uitblinkt: voedsel en landbouw, gezondheid, energie, high-tech en watertechnologie. Voorgezeten door Constantijn van Oranje en onder leiding van Jim Stolze (bekend van onder andere TEDx Amsterdam). Startup Fest Europe is erin geslaagd om de meest opwindende sprekers naar Nederland te halen. Het doel is om wereldwijd verbindingen te leggen tussen fondsen, startups, talent en centers of excellence.

Startup Fest Europe is een officieel EU-voorzitterschap evenement, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.