Startups10.09.2013

Eigen videobeelden professioneel laten monteren kan nu met Viedit


Een platform waar iedereen eenvoudig foto’s en video’s professioneel kan laten monteren. Dat is hetgeen Startup Viedit aan gaat bieden. Editors maken van de door gebruikers geüploade beelden een korte en sprekende film met passende muziek. Daar zijn alleen wel kosten aan verbonden.

Het monteren van zelf geschoten vakantievideo’s is vaak een crime, blijft liggen of wordt helemaal niet meer gedaan. De meeste originele video-opnames zijn vaak te lang en saai om te laten zien aan derden. Viedit speelt op dit probleem in met een platform waar iedereen eigen opnames kan laten monteren door zelf gekozen editors. De eerste editor die het project accepteert gaat er mee aan de slag.

eigen-videobeelden-professioneel-laten-m.jpg
eigen-videobeelden-professioneel-laten-m.jpg

Herbert ten Have, medeoprichter van Viedit: “Iedere winter ga ik op skivakantie met vrienden. Trots op mijn snowboard- en telemarktechnieken deelde ik één van mijn opnames op Facebook. De film miste elke beleving. Kort daarna zag ik een gemonteerde snowboardfilm van een vriendin. Haar film maakte zoveel indruk op mij dat het de basis werd voor het platform. Viedit biedt nu de mogelijkheid om snel, makkelijk en betaalbaar de mooiste momenten uit je leven vast te leggen in een film die het waard is om terug te kijken. Van de eerste stapjes van je kind tot je huwelijksfeest.”

Keuze
Als klant bepaal je zelf de lengte, genre, thema, muziek, titel en prijs van de film. De video’s kun je al laten monteren vanaf zes euro. Op basis van deze voorwaarden wordt het ruwe foto- en videomateriaal aangeboden aan verschillende editors wereldwijd die het project kunnen accepteren.

Viedit
De Nederlandse startup is opgericht in 2012. Het platform is beschikbaar in 14 talen. Er zijn op dit moment meer dan 1.000 voorbeeldfilms verdeeld over 16 categorieën en 16 thema’s op het platform te vinden. De 10% vergoeding die Viedit vraagt, zit standaard verwerkt in de geoffreerde prijs.