Startups12.07.2013

Guardian Tech Talent Pitch gewonnen door Peerby


Eerder deze week heeft de Nederlandse startup Peerby de Guardian Tech Talent Day Competitie gewonnen. Daarin werd gezocht naar de beste ideeën die door middel van technologie de wereld veranderen.

Oprichter en CEO Daan Weddepohl werd als winnaar uitgenodigd zijn startup te presenteren op de Guardian Activate Summit. Op dit evenement deelde Weddepohl het podium met toonaangevende sprekers als Hans Vestberg, CEO van Ericsson, Vint Cerf, “de vader van het internet” en vice president bij Google, en David Cohen, oprichter van TechStars.

Weddepohl: “The Activate Summit gaat over het veranderen van de wereld doormiddel van technologie. En dat is precies waar het ons bij Peerby om gaat. Het was fantastisch om mijn idee te mogen presenteren aan een zaal vol met toonaangevende mensen op dit gebied!

De jury van The Guardian Tech Talent Day: “Wij zijn onder de indruk van Peerby’s ambitie om van buurten hechte gemeenschappen te maken.”

Guardian
The Guardian Activate Summit is een jaarlijks terugkerend evenement waar innovatie centraal staat. De dag voor de daadwerkelijke conferentie vindt de Guardian Tech Talent Day competitive plaats. Uit een groot aantal inzendingen werden acht startups, waaronder Peerby, geselecteerd zich te presenteren aan een deskundige jury bestaande uit vooraanstaande internationale investeerders, uitvinders en ondernemers. De winnaars van de competitie krijgen de kans zicht te presenteren op The Guardian Activate Summit.

Andere winnaars
Naast Peerby won de Britse startup Radar, een stichting met als doel nieuwsorganisaties en burgerjournalisten met elkaar verbinden in ontwikkelingslanden. Victor Henning, oprichter van Mendeley, won de Activate Tech Talent Pitching competittion in 2010. Eerder dit jaar, werd Mendeley gekocht voor 100 miljoen dollar door Reed Elsevier.