Startups29.01.2012

Rockstart Accelerator start nieuw startup incubator programma


rockstart-accelerator-start-nieuw-startu.jpg
rockstart-accelerator-start-nieuw-startu.jpg

Rockstart Accelerator is een nieuw startup incubator programma gestart met als doel het helpen van veelbelovende jonge Europese ondernemingen bij het in de markt zetten van hun bedrijf. De incubator maakte bekend dat een aantal gerenommeerde namen in de wereld van ondernemerschap en technologie het initiatief steunen en zich voor het incubator programma beschikbaar stellen als experts en entrepreneurs in residence, visiting advisors en als mentoren.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Van daaruit zal aan 10 nieuwe, startende ondernemingen alle denkbare steun gegeven worden om internationaal door te breken. De hulp wordt o.a. verleend door mentoren die in totaal 100 dagen van hun kennis en ervaring zullen inzetten voor het realiseren van de ambities van de startende ondernemingen.

Het programma wordt besloten met een rondreis van 25 dagen langs bedrijven, succesvolle Amerikaanse ondernemers en investeerders in Silicon Valley.

De kwaliteit en de waarde van een accelerator programma wordt in hoge mate bepaald door het aantal succesvolle ondernemers en experts waar de startups door gecoacht worden,” zegt Oscar Kneppers, bedenker en oprichter van Rockstart. Don Ritzen, Medeoprichter en CEO van Rockstart Accelerator: “Het is geweldig om te zien hoeveel gerenommeerde ondernemers bereid zijn om de nieuwe generatie startups te helpen.”

Twee grote namen uit de wereld van de technologie gaan deze rol op dagelijkse basis vervullen. De taak van de expert en entrepreneur in residence is het begeleiden van de startup teams tijdens “office hours“. De twee zullen dagelijks beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen en het meedenken over oplossingen voor online-, retail- , management-, en vele andere vraagstukken. De expert en entrepreneur in residence van Rockstart Accelerator zijn:

– Joris van Heukelom: Hij bezit meer dan tien jaar ervaring in digitale media, o.a. als voormalig CEO van Sanoma Digital.

– Sebastiaan Hooft: Medeoprichter van een van de grootste online retail sites voor hardware en sinds een tiental jaren een pionier in de Nederlandse online detailhandel..

Rockstart Accelerator heeft ook een aantal internationaal gerespecteerde adviseurs en mentors uit de wereld van de technologie gecommitteerd aan het helpen van haar 10 startups.

De nieuwe Rockstart Accelerator adviseurs, zijn ondermeer:

– Werner Vogels – CTO en VP van Amazon.com, alsmede het brein achter Amazon Web Services.
– John Mullins – Serial ondernemer en Auteur van de bestseller Getting to Plan B

Nieuwe mentoren die de teams frequent zullen bijstaan:

– Alex Barrera – CEO en oprichter van Press 42.
– Elias Bizannes – Directeur van Charles River Ventures, oprichter van Startupbus en partner bij StartupHouse.
– Raj Singh – Entrepreneur in Residence bij SRI International.
– Oren Michels – CEO en oprichter van Mashery.
– Kave Kochbeck – Voormalig CTO van Friendster.
– Ash Maurya – Oprichter van Spark59 en auteur van Running Lean.
– Dees Chinniah – Firestarter bij Mozilla, de makers van Firefox.
– Danielle Morrill – Marketing Director van Twilio.
– Dawson King – Serial entrepreneur en heeft vijf venture-backed bedrijven verkocht.
– Lisa Gansky – Mede-oprichter van Ofoto en auteur van The Mesh en Angel.
– Bedy Vang – Principal en mentor van 500 Startups.
– Ciara Byrne – Europese Contributor, VentureBeat.
– Patrick Vlaskovits – Ondernemer, mentor en auteur over ‘customer development’.
– Humphrey Polanen – Managing Director bij Sand Hill Management Partners, een private equity bedrijf in Silicon Valley.