Startups08.02.2010

StartHub portret. Mobypicture: eigen geld geeft vrijheid


Het Amsterdamse Mobypicture is hier geen onbekende. De dienst die het eenvoudig wil maken om ‘avonturen te delen’ (in foto, video en audio) wordt door Leonieke Daalder voor StartHub geportretteerd. Klik verder voor een overzicht van quotes en voor de pitch van Mobypicture.

Het Mobypicture portret in quotes:

“Ik ben een soort uitvinder. Zeker weten. Maar dan niet van tastbare producten, maar van ideeën, internetproducten.”

“Het doel van Mobypicture is om zo goed mogelijk avonturen te vertellen.”

“Ik vind het echt briljant om te zien hoe mensen het gebruiken, waar ze het gebruiken,  met wat voor frequentie. Het is echt een gebruiksvoorwerp voor heel veel mensen. Mensen zeggen: Moby is echt een onderdeel van mijn leven geworden omdat ik op die manier continu in contact kan staan met mijn vrienden. En dat vind ik waanzinnig om te horen. Dat maakt het niet een ‘applicatietje’ of een leuk hebbedingetje, nee het is echt heel substantieel.”

“Bij alle dingen die ik heb ondernomen zat er een ‘kicken’ factor in, omdat ik altijd dingen ontwikkel die er nog niet zijn. En als ze dan voor het eerst gekocht worden door grote clubs of dat je grote contracten afsluit, dan is dat heel erg ‘rewarding’.”

“De afgelopen weken, misschien zelfs wel maanden, zijn we heel hard bezig om implementaties te doen voor klanten en onze nieuwe site klaar te krijgen. Binnen een maand, anderhalve maand moet dat allemaal draaien. Dat zijn vrij harde deadlines.”

“Hoe meer mensen die applicaties gebruiken, des te meer traffic er naar ons platform komt. En dat levert ons de basis op voor alle producten die we kunnen verkopen.”

“Ik word gewoon heel moe van de politieke spelletjes en de traagheid warmee dingen zich ontwikkelen. En het lekkere bij Mobypicture is dat het gewoon een klein team is, we schakelen snel, zitten bij elkaar, we bellen elkaar en morgen is het geregeld. Een beslissing is in een paar tellen genomen en daarvoor hoef je niet allerlei lagen door. Je hoeft niet te gaan praten met marketing en communicatie en dat vind ik veel lekkerder.”

“Ik vind het heel erg lekker dat die snelheid er hier inzit. Het houdt je scherp.”

“Er zijn startups die het bij de gratie van een financier een paar maanden vol kunnen houden en dan binnen die timeframe het ook moeten realiseren en dan ook vaak ook nog gouden bergen hebben beloofd. Die leggen daardoor extreem veel druk op zichzelf. En als je zoveel druk hebt, dan zal je eerder oogkleppen krijgen dan goed voor je is.”

“Hier werkt het anders omdat we  ‘self sustainable’ zijn. We staan op eigen benen. En dat proberen we ook zo lang mogelijk vol te houden. Daarmee hebben we vrijheid gekocht. Daarvoor hebben we een heleboel andere dingen moeten laten en heel lang met weinig middelen moeten doen en zijn we heel creatief geweest, maar het zorgt er ook voor dat je continu geconfronteerd wordt met of je wel of niet de goede kant op gaat.”

“Als je een bak met geld krijgt, dan kun je natuurlijk wel even drie maanden rennen. Maar je moet wel de goede kant op rennen en dat is lastig. En als je het helemaal met eigen middelen doet, dan kun je misschien iets minder hard rennen, maar dan denk je misschien wel wat meer na over de richting.”

Wil je weten wat Mobypicture precies is en doet? Mathijs van Abbe vertelt het in de StartHub pitch: