Startups23.06.2009

Pitch! en Lancering StartHub


pitch-en-lancering-starthub.jpg
pitch-en-lancering-starthub.jpg

Zojuist heeft Erwin Blom tijdens Het Mediapark Jaarcongres zijn StartHub.nl, het initiatief dat het komende jaar de Nederlandse Startup scene in kaart gaat brengen officieel gelanceerd.

De kickoff bestond mede uit een Pitch van 5 startende ondernemingen voor een investeerderspanel bestaande uit: Willem Sijthoff, media ondernemer. Floris van Alkemade, investeerder, Solid Ventures, Martijn Hamann, Partner Van den Ende Deitmers en Guido van Nispen, directeur Veronica.

Het panel werd gevraagd middels een grafische tool, welke ontwikkeld is door TNO, hun stemmen uit te brengen op de 5 presentaties van deze startende bedrijven.

Anastasia is een humeurige spin op het internet, beter omschreven als een online luister tekentool. Helaas faalde tijdens de presentatie de geluidstechniek. Anastacia moet de Nijntje van de 21e eeuw worden.

Market Drums levert nieuws voor beleggers, professionals en particulieren die tegen betaling realtime informatie kunnen ontvangen via meerdere beschikbare kanalen (RSS, Mail, SMS…) over een aantal vooraf geselekteerde fondsen.

Smoov is een basisprototype voor een open informatie-, communicatie- en beeldplatform. Volgens de bedenkers gaan Web en Televisie trouwen. Smoov is vooral een technology die breed inzetbaar is. Zo combineren ze o.a. allerlij informatielagen in een oogopslag.

Marvia brengt printmedia naar het digitale tijdperk en is een online applicatie waarmee je wijzigingen kunt aanbrengen in eerder ontworpen drukwerk. Het bedrijf heeft nog een heilig geloof in printmedia.

Mobypicture laat je real-time met behulp van je mobiele telefooon fotos en video delen met je vrienden op je sociale websites. De applicatie bestaat inmiddels al enkele jaren en groeit nog steeds in populariteit en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt. Oprichter Mathys van Abbe weigert echter nog steeds gebruikersaantallen bekend te maken.

Marvia scoort het beste volgens het panel, gevolgd door Market Drums en Mobypicture. Duidelijk is dat Smoov en Anastasia nog even terug naar de tekentafel moeten voordat ze investeerders kunnen overtuigen. Geinterreseerden in het StarHub project kunnen rechtstreeks contact opnemen met Erwin Blom. Verder zullen we zeer uitgebreid verslag doen op DutchCowboys van alle ontwikkeling rond StartHub. Later meer…

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.