Startups27.11.2013

Rackspace Startup-programma helpt al 300 Europese startups


Rackspace heeft het afgelopen half jaar aan zeker 300 deelnemers van het Rackspace Startups programma gratis cloud hosting-diensten en ondersteuning gegeven ter waarde van bijna een kwart miljoen pond. Daarnaast ontvingen zij ook technisch advies.

Jeff Cotton, MD Rackspace International zegt: “Het is goed om te zien dat het Europese Startup-programma groeit en steeds meer ondernemers profiteren van de voordelen van cloud computing en de andere voordelen die wij bieden. Wij waren ooit zelf een startup en weten hoe belangrijk deze ondersteuning is voor nieuwe organisaties die willen innoveren en de markt zo snel en efficiënt mogelijk willen veranderen. Het houdt hier niet op, we zijn van plan om dit programma volgend jaar ook in andere regio’s uit te breiden.”

Startups
Rackspace biedt iedere deelnemer aan het programma maandelijks gratis cloud-diensten en ondersteuning. Deze zorgen voor groei en ontwikkeling van deze nieuwe organisaties door het toevoegen van schaalbaarheid, flexibiliteit, beheer en automatisering van de IT-infrastructuur. 

Sommige onderdelen van het Startup-programma, zoals netwerkevenementen, zijn toegankelijk voor alle Europese startup’s en maken onderdeel uit van het bredere educatieprogramma. Daaronder valt ook de Rackspace Academy die in juni 2013 is gestart. De Academy helpt zowel kleine als grote bedrijven bij hoe ze het best gebruik kunnen maken van cloud computing, en in het bijzonder van de hybrid cloud. Het omvat diverse events, workshops en webinars en wordt ondersteund met een groot arsenaal educatief materiaal dat allemaal gratis te gebruiken is door zowel Rackspace klanten als bedrijven die dat niet zijn.

[Afbeelding: © Fotolia.com]