Startups17.09.2012

Startersweekend Gelderland – 26 t/m28 oktober 2012


startersweekend-gelderland-26-t-m28-okto.jpg
startersweekend-gelderland-26-t-m28-okto.jpg

Ontwikkel in 3 dagen samen een levensvatbaar bedrijfsconcept en pitch voor een jury van experts en investeerders.

In het weekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober vindt in Arnhem de eerste editie van het Startersweekend plaats. 100 mensen met verschillende achtergronden die samen ideeën uitwisselen en uitbouwen tot een haalbaar bedrijfsconcept. Mentors en inspirerende workshops zorgen voor de juiste begeleiding tijdens het proces. Met de Lean Startup methode als uitgangspunt zullen ideeën tijdens het Startersweekend niet verloren gaan, maar juist wel omgezet worden in realistische bedrijfsconcepten.

Vrijdag zal het weekend gezamenlijk worden geopend met een 30 seconden pitch. De deelnemers vormen teams rondom de beste ideeën waar ze vervolgens mee aan de slag gaan. Zaterdag staat in het teken van het testen van het idee bij de doelgroep. Na inspirerende workshops over conceptontwikkeling en verdienmodellen gaan deelnemers de straat op om aannames te testen en eventueel het business model aan te passen.

Zondag wordt een laatste hand aan het plan gelegd en na een heftig weekend van samenwerken en ondernemen de pitchbattle voorbereid. Tijdens deze pitchavond zal iemand uit het team het idee presenteren voor o.a. juryleden Marco Derksen (Marketingfacts) en Alex van Hooff (Burgers Zoo). De beste ideeën maken kans op een gave prijs en wie weet wordt er maandag al een nieuw bedrijf gestart.

Het weekend wordt mede mogelijk gemaakt door partners als De Startersfabriek, Hogeschool van Arnhem/Nijmegen, In the making en Golden Egg Check.

Praktische info:

Datum: Vrijdag 26 oktober t/m zondag 28 oktober
Tijd: Vrijdag 19.00 tot en met zondag 23:00
Locatie: Ondernemerscentrum Lorentz
Kosten: Vroegboekers, voor 1 oktober: €100,- incl. catering voor het gehele weekend
Na 1 oktober: €150,- incl. catering voor het gehele weekend