Startups20.05.2009

Alle startups verzamelen, Starthub gaat van start!


alle-startups-verzamelen-starthub-gaat-v.jpg
alle-startups-verzamelen-starthub-gaat-v.jpg

StartHub is een initiatief om een jaar lang de Nederlandse tech scene in kaart te brengen, volgen en promoten. Het initiatief van Erwin Blom van The Crowds gaat 23 juni van start in nauwe samenwerking met Dutchcowboys, maar startups kunnen zich nu al aanmelden in de StartHub DB. En dat moeten ze zeker doen als ze 23 juni willen pitchen op het Mediapark Jaarcongres.

Beer & Innovation was het initiatief van Erwin Blom van The Crowds om in de kroeg startups en ervaren rotten aan elkaar te koppelen om initiatieven te bespreken, meningen uit te wisselen en plannen aan te scherpen. Dat was leuk en succesvol met sessies in Amsterdam (3x), Utrecht, Tilburg en Groningen. Dat blijft leuk en blijft ook gebeuren. Na de zomer weer van start!

Maar het idee om aandacht te geven aan de Nederlandse startup scene wordt een nivo hoger getild. Onder de naam StartHub gaat een jaar lang de Nederlandse wereld van internet en technologiebedrijven in kaart worden gebracht en gevolgd. Nieuws, interviews, portretten, noem maar op.

Het initiatief gaat 23 juni op het Mediapark Jaarcongres van start, maar begint nu al warm te lopen.  Ben je een startup, wil je worden opgenomen in de Starthub DB, het overzicht van de startups in Nederland, dan kun je naar de site van Starthub gaan of direct hier klikken. Vul je gegevens in en je hoort van Starthub.

Als je een bedrijf bent dat zich met media bezighoudt, is er een extra reden om je in te schrijven. 5 startups mogen zich 23 juni aan een 700-koppig publiek uit medialand presenteren op het Mediapark Jaarcongres. Maar ze moeten daar wel wat voor doen. Je inschrijven in de Starthub DB en een presentatie online zetten op bijv YouTube of Slideshare.

Daarna wordt er een selectie gemaakt. De winnaars krijgen een pitchtraining, een promotievideo van zichzelf en aandacht bij de doelgroep van 700 mediaprofessionals op het Mediapark Jaarcongres.

Over Starthub ga je nog veel meer horen, en speciaal hier op DutchCowboys omdat deze site een geschiedenis heeft met startups in de schijnwerpers zetten. Voor nu: startups, schrijf je in. Nogmaals: hier. En ken je startups, vertel het verhaal verder!

En oh ja, wie StartHub wil sponsoren, mailt naar info (at) starthub (punt) nl