WhatsApp werkt aan een update voor het verbergen van de ‘Laatst gezien’ melding

WhatsApp werkt aan een update voor het verbergen van de ‘Laatst gezien’ melding

Die optie zou per contact in te stellen zijn

Vorig artikel Volgend artikel

Officieel is het nog niet, maar volgens WABetaInfo werkt WhatsApp aan een optie waarmee het mogelijk wordt om de ‘Laatst gezien’ melding per contact te verbergen. Daarmee kun je dan straks bepalen welke van jouw contacten niet meer kunnen zien wanneer je voor het laatst in de tijdlijn van de berichten gekeken hebt. Iets dat, ik spreek uit ervaring, nogal eens tot irritatie kan leiden. ‘Je was toch online? Waarom heb je dan niet geantwoord?’ Ik denk dat ik niet de enige ben die dit soort (WhatsApp) gesprekken wel eens heeft moeten doorstaan.

Voor iedereen of alleen bepaalde contacten

Op dit moment kun je de ‘Laatst gezien’ melding, die enkele jaren geleden geïntroduceerd werd, alleen nog helemaal aan of uit zetten. De bron van deze geruchten baseert de komst van de verbeterde ‘verberg optie’ op een screenshot die genomen is in een testversie van WhatsApp voor IOS.

WhatsApp-LaatstGezien
De screenshot uit de IOS versie van WhatsApp met daarop de nieuwe instellingen voor de 'Laatst Gezien' melding. (Bron: WABetaInfo)

Daarop is te zien dat het mogelijk is om de ‘Laatst gezien’ functie uit te zetten. Er worden twee nieuwe opties getoond. Uitzetten voor je contacten of voor een deel van de contacten. Dat laatste doe je dan door de melding voor iedereen uit te zetten, behalve voor die contacten waarbij je aangeeft dat die de ‘Laatst gezien’ melding wel mogen blijven zien. Voorheen kon je alleen ervoor kiezen om de melding voor iedereen aan of uit te zetten.

Volgens de bron wil het feit dat de nieuwe optie in de iOS versie van WhatsApp gevonden is, niet zeggen dat de functie niet naar de Android versie van WhatsApp komt.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...