WhatsApp gaat door met omstreden privacy-update maar gaat het beter uitleggen

WhatsApp gaat door met omstreden privacy-update maar gaat het beter uitleggen

Vorig artikel Volgend artikel

WhatsApp (onderdeel van Facebook) gaat door met zijn controversiële update van het privacybeleid. Wel gaan ze het beter uitleggen en gebruikers in staat zal stellen het in 'hun eigen tempo' te lezen. Ook zal er aanvullende informatie beschikbaar komen.

WhatsApp en Facebook willen informatie gebruikers delen met elkaar

In januari informeerde WhatsApp haar gebruikers dat het een nieuw privacybeleid voorbereidde, op grond waarvan het beperkte gebruikersgegevens kon delen met Facebook. Het leidde tot wereldwijde verontwaardiging en veel gebruikers stapten over naar concurrerende apps zoals Telegram en Signal.

Om die reden heeft WhatsApp de update uitgesteld tot mei van dit jaar. Op die manier kunnen de gebruikers volgens WhatsApp beter begrijpen waarom de update nodig is.

Beter informeren van gebruikers

WhatsApp zegt dat het gebruikers eraan zal gaan herinneren updates te bekijken en te accepteren om het berichtenplatform te kunnen blijven gebruiken.

"We hebben ook meer informatie toegevoegd om te proberen de problemen die we horen weg te nemen", zegt een woordvoerder van WhatsApp tegen Reuters.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...