Voetballegende Diego Armando Maradona is overleden

Voetballegende Diego Armando Maradona is overleden

Eerbetoon op social media

Vorig artikel Volgend artikel

De grootste voetballer aller tijden is niet meer. Woensdag overleed Diego Armando Maradona. De Argentijn overleed aan een hartstilstand. Hij is 60 jaar geworden.

Een overzicht van de mooiste eerbetonen op social media.

Heel de wereld huilt om Maradona

Tuurlijk, je hebt Pelé, Messi en onze eigen Cruijff. Maar Maradona is voor velen de allerbeste voetballer die er ooit op een veld heeft gestaan. Hij is in ieder geval de meest geliefde. Over de hele wereld heeft Maradona de harten van de mensen gestolen. Vooral in Argentinië is Maradona een God.

Boca Juniors zijn club in Buenos Aires zette dit prachtige filmpje op hun social media kanalen.


Maradona: van straatschoffie tot wereldster

Maradona is het schoolvoorbeeld van een arme jongen die door het voetbal een wereldster werd.

Hij groeide op in een arme familie in Villa Fiorito, een sloppenwijk ten zuiden van Buenos Aires. Op tienjarige leeftijd werd Diego Maradona ontdekt toen hij voetbalde bij Estrella Roja, een club bij hem in de buurt. Hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Argentinos Juniors. Via Boca ging hij naar Europa. Hij speelde voor FC Barcelona en zijn grote liefde Napoli. Met Argentinië won hij de wereldtitel in 1986.

In onderstaande video zie je hoe Maradona uitgroeide tot een God in Naples.

Schermafbeelding 2020-11-26 om 09.22.48
Carrière van Maradona (bron: Wikipedia).

Carrière buiten het veld

Buiten het veld kampte Maradona met veel problemen. Alcohol- en drugsgebruik, ruzie met de maffia in Napels, scheidingen, geldproblemen en veel gezondheidsproblemen. Maradona maakte vaak de verkeerde keuzes in zijn persoonlijk leven.

In een documentaire uit 2019 zegt zijn persoonlijk trainer: 'Met Diego zou ik tot het einde van de wereld gaan, maar met Maradona zou ik geen stap zetten'.

Een zeer treffende samenvatting van de twee gezichten die de Argentijn had. Het is voor een aantal mensen de reden dat ze Maradona niet de beste ooit vinden. Omdat hij in zijn leven buiten het veld er een potje van maakte. 'Geen rolmodel!', zeggen ze dan. Daar zit een kern van waarheid in natuurlijk. Voor de echte Maradona fans is dat geen reden om hem te haten.

'God vertoont menselijke trekjes', zeiden veel mensen in Argentinië.

Veel meer dan alleen voetballen

De komende dagen zullen er nog veel eerbetonen zijn rondom het leven en de dood van Maradona. Het voetbalstadion van Napoli wordt vernoemd naar Diego en in Argentinië zal een periode van rouw worden uitgeroepen.

Op social media leeft 'El Dios' (God) voor eeuwig voort.

Check hier de mooiste foto's van Maradona op Pinterest.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...