Video- en spraakoproepen mogelijk bij desktop app van WhatsApp

Video- en spraakoproepen mogelijk bij desktop app van WhatsApp

Vorig artikel Volgend artikel

Wat op je smartphone altijd al mogelijk was met WhatsApp, kan nu ook op je computer: spraak- en videogesprekken.

Eind vorig jaar is WhatsApp begonnen met het uitrollen van de functie voor bellen via desktop naar een kleine groep gebruikers. Maar de functie is nu beschikbaar voor alle gebruikers die de app van WhatsApp op hun laptop of pc hebben staan.

Facebook kan niet meeluisteren

En net als de bestaande functie voor videogesprekken heeft ook deze functie end-to-end-codering - wat betekent dat WhatsApp en Facebook je oproepen niet kunnen zien of horen.

Groepsbellen niet mogelijk

De grootste ontbrekende functie is dat de desktop-app vooralsnog alleen één-op-één-oproepen ondersteunt, geen groepsoproepen. WhatsApp zegt wel dat die functie in de toekomst wel beschikbaar wordt.

Om de nieuwe functie voor videogesprekken te gebruiken, moet je de WhatsApp-desktop-app op Mac of pc wel even downloaden en installeren. Nadat de app op je computer staat moet je even een QR-code scannen om in te loggen. Daarna staat je eigen WhatsApp op je desktop.

WhatsApp gaat door met omstreden privacy-update

Er komt ook een andere grote verandering aan van WhatsApp. WhatsApp (onderdeel van Facebook) gaat namelijk door met zijn controversiële update van het privacybeleid. Wel gaan ze het beter uitleggen en gebruikers in staat zal stellen het in 'hun eigen tempo' te lezen. Ook zal er aanvullende informatie beschikbaar komen.

[foto: Alexander Shatov on Unsplash]

beci-harmony-jEmHVzBUTSI-unsplash
Videobellen via app WhatsApp op je computer nu mogelijk. [foto: Beci Harmony on Unsplash]
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...