Social Media30.07.2014

Twitter verbaast vriend, vijand en Wall Street


met goede resultaten in Q2

Twiter (Inc.) heeft op 29 juli haar tweede kwartaal cijfers [PDF] bekend gemaakt. De omzet is in kwartaal twee verdubbeld en het aantal actieve gebruikers is toegenomen. Met een toename van niet-Amerikaanse bestedingen is de de omzet met ruim 120 procent doorgestegen afgelopen kwartaal. De koers van Twitter is – na bekendmaking van de kwartaalcijfers – met ruim 30 procent gestegen.

cijfertwitter
cijfertwitter

Resultaten

Shares of Twitter exploded in extended trading, jumping more than 20%, after the company reported its second-quarter earnings that were much better than what Wall Street analysts were expecting.” Aldus Buzzfeed.com die de resultaten snel online heeft geplaatst. 

Waar een omzet van ruim 282 USD(ollar) werd verwacht door analysten, werd er een omzet van 312 miljoen USD gerealiseerd. Ruim 100 miljoen USD werd buiten de VS opgehaald. Hiermee steeg de (beurs)waarde van Twitter met ruim 7 miljard. Twitter zou nu zo een 30 miljard USD waard zijn. De meeste inkomsten komen uit Twitter-advertenties die mobiel worden getoond.

De gebruikers

Twitter wist een terugval van de actieve gebruikers te stoppen. Mede door de WorldCup (#WK14) steeg het aantal actieve gebruikers de laatste maanden met 24%. Twitter zou – eind juni 2014 gemeten – 271 miljoen actieve gebruikers hebben. Twitter zou kwartaal twee 173 miljard keer zijn bekeken. In kwartaal 1 van dit jaar was dit ‘nog maar’ 157 miljard keer. 211 miljoen van de tweeps zou het vooral mobiel doen. 

[Afbeelding © Fotolia]

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

Over het algemeen kun je Twitter/X vrij veilig openen als je op je werk bent: je hoeft niet bang te zijn dat er ineens heel schokkende beelden te zien zijn, of pornografie. Daar komt een einde aan, maar alleen als je lid...

Social Media01.04.2024

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Nadat hij vorige week al schaak speelde met zijn brein alleen, heeft hij nu ook een tweet de wereld ingeslingerd. De vanaf zijn schouders verlamde Noland Arbaugh is de wereldberoemde eerste mens met Neuralink-chip in zij...

Technology25.03.2024

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Het is Valentijnsdag. Een liefdesdag, maar ook een zeer gehate dag. Jammer, want er is heel veel om van te genieten. Gek nieuws en grappige inhakers bijvoorbeeld. AI zou Valentijnsdag verpesten Een onderzoek van McAfee...

Social Media14.02.2024

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Ook voor Valentijnhaters