Social Media30.09.2015

Twitter stopt met limiet van 140 tekens


Het is de DNA van Twitter, 140 tekens en ’that’s it’. Negen jaar lang hebben we het er mee moeten doen. Inkorten, afkorten, krachtiger en vooral creatief zijn met tekst. Het was soms niet makkelijk om het allemaal in die 140 tekens kwijt te kunnen maar het is/was wel het succes van Twitter.

Na de foto’s en het gebruik van hashtags werd het nog lastiger want ook deze slurpen ‘characters’ op. Twitter heeft ons allen geleerd korter en directer te communiceren en dat is gelukt. Want na al die jaren is de dienst nog steeds mateloos populair maar is de groei er inmiddels wel uit. Het komt ook doordat er veel te veel fake-accounts ooit waren en Twitter inactieve accounts steeds vaker aan het opschonen is.

Volgens bronnen in de VS lijkt Twitter nu definitief af te gaan stappen van de 140 tekens limiet en krijgen Twitteraars binnenkort de mogelijk om meer tekst te plaatsen in hun Tweets. Dit is overigens al een aantal maanden mogelijk voor privéberichten. Hoe de 140+ berichten er uit gaat zien is nog onduidelijk. Twitter zou kunnen besluiten om foto’s, url’s en hashtags niet meer mee te gaan tellen. Ook is de vraag hoe de Twitter timeline er dan uit gaan zien. Wordt alles gepubliceerd of krijgen we de bekende ‘lees meer‘ constructie?

Twitter is nog steeds het snelste en misschien daardoor wel het krachtigste nieuwsmedium in de wereld. Wat en waar er ook gebeurt, Twitter weet het dankzij de vele miljoen gebruikers vrijwel direct te melden. De achilleshiel van het bedrijf blijft echter het businessmodel want in de negen jaar dat Twitter bestaat heeft het bedrijf nog nooit winst weten te maken. Of het laten vallen van de 140 tekens limiet er iets mee te maken heeft zal pas blijken als Twitter zelf met haar plannen naar buiten gaat komen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten