Twitter komt met nieuwe functies

Twitter komt met nieuwe functies

Betalen voor extra content

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter heeft een paar belangrijke nieuwe functies aangekondigd: de meest opmerkelijke zijn dat Twitteraars geld kunnen vragen aan volgers voor extra content en de mogelijkheid om groepen te maken en eraan deel te nemen op basis van specifieke interesses.

Schermafbeelding 2021-02-26 om 11.05.30
Super Follows. Foto/Twitter.

Twitter doet aanpassingen aan meer dingen

Dit zijn twee nieuwe dingen, maar Twitter gaat veel meer doen. Het lijkt er op dat Twitter de succesformules van ander social media platformen kopieert of in ieder geval probeert te verbeteren .

De betalingsfunctie, Super Follows genaamd, stelt Twitteraars in staat om volgers geld te vragen en ze op die manier toegang te geven tot extra content. Dat kunnen bonus-tweets zijn, toegang tot een communitygroep, een abonnement op een nieuwsbrief of een badge die aangeeft dat je erbij hoort. Twitter ziet het als een manier om contentmakers rechtstreeks door hun fans te laten betalen.

Videomakers gaan er van profiteren

Met name voor videomakers zijn de tools voor directe betaling de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Andere platforms, waaronder Facebook en YouTube hebben allemaal directe betalingsfuncties voor gebruikers gelanceerd.

Twitter kondigde ook een nieuwe functie aan met de naam Communities, die lijkt op iets als Facebook groepen. Mensen kunnen groepen maken en lid worden van groepen rond specifieke interesses, zoals katten of planten waardoor ze meer tweets kunnen zien die over die onderwerpen gaan.

Het is nog niet bekend wanneer dit allemaal beschikbaar komt op Twitter.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...