Twitter gaat verkeerde informatie over coronavaccin labelen

Twitter gaat verkeerde informatie over coronavaccin labelen

Vorig artikel Volgend artikel

Naast gebruikers attenderen op fakenieuws en op een overheidsaccount komt Twitter nu met het wijzen op misleidende informatie over vaccinaties tegen het coronavirus.

Volgens het social media platform blijven mensen Twitter raadplegen om te bespreken wat er gebeurt en om de nieuwste informatie van overheden te vinden over de verspreiding van coronavaccins.

Daarom beginnen ze nu dus met labels toe te passen op Tweets die misleidende informatie over coronavaccins kunnen bevatten.

Schermafbeelding 2021-03-02 om 15.57.07
foto/Twitter.

Twitter is al een tijdje bezig

Sinds de introductie van de richtlijnen omtrent corona heeft Twitter meer dan 8.400 Tweets verwijderd en 11,5 miljoen accounts wereldwijd laten weten dat ze misleidende info tweeten.

Details van het labelen van tweets met misleidende info

Labels worden eerst door teamleden van Twitter toegepast wanneer ze vaststellen dat inhoud in strijd is met het beleid. Die beoordelingen zullen worden gebruikt om de geautomatiseerde tools verder te informeren.

Het doel van Twitter is om uiteindelijk zowel geautomatiseerde als menselijke beoordeling te gebruiken om inhoud aan te pakken die in strijd is met het reglement omtrent corona.

Schermafbeelding 2021-03-02 om 15.58.08
foto/Twitter.

Ze beginnen met Engelstalige tweets

Ze beginnen eerst met Engelstalige tweets en in de loop van de tijd bereiden ze uit naar andere landen en talen.

De labels verschijnen in de door jou ingestelde taal en kunnen linken naar vooral officiële overheidsaccounts die de juiste informatie verspreiden.

Door het gebruik van een waarschuwingssysteem hopen ze mensen te leren waarom bepaalde inhoud de regels overtreedt, zodat ze de mogelijkheid hebben om hun gedrag en hun impact op het openbare gesprek nader te bekijken.

De straffen zijn: Eén waarschuwing: geen consequentie voor je account, wel voor de tweet. Twee waarschuwingen: accountvergrendeling van 12 uur. Drie waarschuwingen: accountvergrendeling van 12 uur. Vier waarschuwingen: 7 dagen accountvergrendeling. Vijf of meer stakingen: permanente schorsing

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...