President Biden heeft Twitter-volgers nodig

President Biden heeft Twitter-volgers nodig

Vorig artikel Volgend artikel

Dat is ook wat. Ben je net de machtigste man ter wereld, moet je met nul volgers op Twitter beginnen. Het social mediaplatform is van plan om alle volgers van de @POTUS- en @WhiteHouse-accounts te verwijderen zodra Biden op 20 januari is beëdigd. De bestaande volgers van de accounts worden dan niet overgedragen aan de nieuwe president.

Alle accounts worden leeggetrokken

De accounts van @VP, @FLOTUS, @PressSec, @Cabinet en @LaCasaBlanca zullen ook hun volgers wissen, laat Twitter aan Amerikaanse techwebsites weten.

Hoewel de president veel preekstoelen heeft om van te spreken, valt niet te ontkennen dat Twitter na de afgelopen vier jaar een belangrijk communicatiemiddel voor de president is. De accounts hebben ook miljoenen volgers.

In 2017 ging de overdracht niet vlekkeloos

Bij de overdracht in 2017 ging het niet helemaal goed. Toen bood Twitter haar excuus aan omdat volgers van het account (toen was Obama president) direct ook Donald Trump gingen volgen. Daar was niet iedereen blij mee. Twitter zegt dat deze actie niks met het voorval in 2017 heeft te maken.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...