Nieuwe emoji's: vrouwen met een baard en spuit zonder bloed

Nieuwe emoji's: vrouwen met een baard en spuit zonder bloed

Vorig artikel Volgend artikel

Er komen weer nieuwe emoji's aan. Sommige bestaande emoji's worden ook aangepast. Apple heeft bijvoorbeeld de spuit-emoji bijgewerkt en het bloed aan de naald verwijderd. Dat doet ze omdat heel de wereld aan het vaccineren is tegen het coronavirus en de emoji nu als vaccinatie-emoji kan dienen.

Andere emoji's veranderen ook

In de nieuwe iOS 14.5 betaversie is de emoji van een koptelefoon nu een AirPods Max. Er zijn zelfs emoji's met baarden beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Genderneutraliteit is een groot goed volgens Apple.

Vaccineren laagdrempeliger maken

Door het bloed weg te halen aan de naald van de spuit-emoji lijkt Apple een neutraler beeld weg te willen zitten van jezelf vaccineren. De spuit-emoji is al veel ouder dan de uitbraak van het coronavirus. Hij stamt uit 1999 en werd voornamelijk gebruikt voor bloeddonaties in Japan en is in 2010 gestandaardiseerd binnen de Unicode-standaard.

Setjes met verschillende huidskleuren

Ook opgenomen in deze release: koppels met verschillende huidskleuren.

Maar liefst 200 van de 217 nieuwe emoji's in deze release zijn er om deze meer inclusieve setjes te laten kiezen via het emoji-toetsenbord. De nieuwe emoji's zullen op z'n vroegst deze lente ingevoerd worden.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...