Instagram komt met functie om verwijderde foto's te redden

Instagram komt met functie om verwijderde foto's te redden

Vorig artikel Volgend artikel

Foto kwijt op Instagram? Het social media platform komt nu met een oplossing! Met 'recent verwijderd' kun je je inhoud op Instagram beheren. Volgens Instagram hebben gebruikers hierom gevraagd.

Hulp tegen hackers

Instagram laat weten dat de nieuwe functie ook is om gebruikers te beschermen tegen hackers: 'We weten dat hackers soms inhoud verwijderen wanneer ze toegang krijgen tot een account, en tot nu toe hadden mensen geen manier om hun foto's en video's gemakkelijk terug te krijgen. Vanaf nu zullen we mensen vragen om eerst te verifiëren dat ze de rechtmatige accounthouders zijn bij het permanent verwijderen of herstellen van inhoud.'

144251605_2461764774119873_494739969126220894_n
Nieuwe functie Instagram.

Hoe werkt de nieuwe functie van Instagram

Foto's, video's, reels, IGTV-video's en verhalen die je wil verwijderen, worden onmiddellijk uit jouw account verwijderd en naar de map 'recent verwijderd' verplaatst.

Verwijderde verhalen die niet in jouw archief staan, blijven maximaal 24 uur in de map. Al het andere wordt 30 dagen later automatisch verwijderd.

Gedurende die 30 dagen heb je toegang tot je verwijderde inhoud door naar Instellingen> Account> Recent verwijderd te gaan in de nieuwste versie van de Instagram-app. Van daaruit is het te herstellen of permanent te verwijderen.

[foto: Jakob Owens on Unsplash]

jakob-owens-WUmb_eBrpjs-unsplash
Instagram.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...