Instagram grijpt in: volwassenen kunnen niet langer berichten sturen naar tieners

Instagram grijpt in: volwassenen kunnen niet langer berichten sturen naar tieners

Vorig artikel Volgend artikel

Volgens Instagram is het beschermen van jongeren op hun platform belangrijk. Daarom komen ze met updates over nieuwe functies en bronnen als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de jongste communityleden te beschermen.

Ouders en tieners ondersteunen met nieuwe middelen

Instagram wil dat ouders de informatie hebben om hun tieners een veilige en positieve ervaring op Instagram te geven. In de VS heeft Instagram samengewerkt met The Child Mind Institute en ConnectSafely om een nieuwe handleiding voor ouders te publiceren. Het bevat de nieuwste veiligheidstools en privacy-instellingen, evenals een lijst met tips en gespreksstarters om ouders te helpen bij het navigeren met hun tieners over hun online aanwezigheid. Deze bijgewerkte gids is gelanceerd met deskundige partners in andere landen, waaronder Argentinië, Brazilië, India, Indonesië, Japan, Mexico en Singapore, en zal binnenkort in meer landen worden uitgerold. Ook in Nederland.

159102800_154844693164231_7005086351009644708_n
Foto: Instagram.

Echte leeftijd is belangrijk om te weten

Instagram eist dat iedereen ten minste 13 jaar oud is om Instagram te gebruiken en ze hebben nieuwe gebruikers gevraagd hun leeftijd op te geven wanneer ze zich al een tijdje aanmelden voor een account. Hoewel veel mensen eerlijk zijn over hun leeftijd, weten ze dat jonge mensen kunnen liegen over hun geboortedatum. Ze willen meer doen om dit te voorkomen, maar het online verifiëren van de leeftijd van mensen is complex en iets waar velen in de branche mee worstelen. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, ontwikkelen ze nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie om te helpen tieners veiliger te houden en nieuwe functies toe te passen die bij hun leeftijd passen, zoals de functies die hieronder worden beschreven.

DM's beperken tussen tieners en volwassenen die ze niet volgen

Om tieners te beschermen tegen ongewenst contact van volwassenen, introduceren ze een nieuwe functie die voorkomt dat volwassenen berichten sturen naar mensen onder de 18 die hen niet volgen. Als een volwassene bijvoorbeeld een tiener probeert te berichten die hem niet volgt, ontvangt hij een melding dat DM'en geen optie is.

159184937_769722710628908_7411507372575391906_n
Foto: Instagram.
Instagram kan jonge mensen de mogelijkheid bieden om verbindingen te versterken, sociale vaardigheden te oefenen en ondersteunende gemeenschappen te vinden. Het is belangrijk dat tieners en ouders worden uitgerust met informatie over hoe ze hun tijd op het platform kunnen beheren, zodat deze attent, veilig en opzettelijk is. De nieuwe oudergids waaraan we hebben gewerkt, levert uitstekend werk door te destilleren wat ouders moeten weten over hoe ze hun tieners kunnen ondersteunen bij het navigeren op sociale media.
- Dr. Dave Anderson, Clinical Psychologist, Child Mind Institute

Tieners aansporen om voorzichtiger te zijn met interacties bij DM's

Naast het voorkomen van gesprekken tussen volwassenen en tieners die elkaar niet volgen, gaan ze prompts - of veiligheidsmededelingen - gebruiken om tieners aan te moedigen voorzichtig te zijn in gesprekken met volwassenen waarmee ze al een band hebben.

Veiligheidsmededelingen in DM's zullen jongeren op de hoogte stellen wanneer een volwassene die mogelijk verdacht gedrag vertoont met hen in contact komt in DM's. Als een volwassene bijvoorbeeld een groot aantal vriendschaps- of berichtverzoeken stuurt naar mensen onder de 18, gebruiken ze deze tool om de ontvangers binnen hun DM's te waarschuwen en geven we ze de mogelijkheid om het gesprek te beëindigen, of om te blokkeren, rapporteren of beperk de volwassene.

Het voor volwassenen moeilijker maken om tieners te vinden en te volgen

In de komende weken gaan ze manieren onderzoeken om het voor volwassenen die mogelijk verdacht gedrag hebben vertoond, moeilijker te maken om met tieners om te gaan. Dit kan zaken omvatten als het voorkomen dat deze volwassenen tieneraccounts zien in 'Voorgestelde gebruikers', voorkomen dat ze tienerinhoud ontdekken in Reels of Explore, en automatisch hun opmerkingen over openbare berichten van tieners verbergen.

160292130_2622991511325479_5139535532510324541_n
Foto: Instagram.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...