Social Media25.05.2015

Gaan we binnenkort winkelen via Snapchat?


Snapchat gaat mogelijk investeren in e-commerce

Snapchat begint met investeren in een winkel-app. De populaire app investeert in de maker van Spring, een winkel-app die afgelopen jaar is gelanceerd. Dus gaan we binnenkort ook nog eens kleren kopen via Snapchat?

Spring is afgelopen jaar gelanceerd voor iOS en Android. Je kan in de app mannen- en vrouwenkleding winkelen. De app is een foto-vriendelijke omgeving die een beetje lijkt op Instagram. In april is er door Jello Labs al 25 miljoen dollar in de app geïnvesteerd. Maar er is nog steeds een optie van een investering die zo’n 5,7 miljoen dollar waard is. Deze wordt dan mogelijk gekocht door Snapchat.

e-commerce

Deze mogelijke interesse van Snapchat lijkt erop dat ze bij de social media dienst het gebied van e-commerce willen gaan ontdekken. Dit is op zich geen gek idee, aangezien Snapchat ook al een verandering doormaakte met de lancering van Snapcash. Deze toevoeging maakt het mogelijk dat gebruikers elkaar via de app kunnen betalen.

Grotere engagement

Na de lancering van Snapcash en Snapchat Discover zien we dat de CEO, Evan Spiegel, niet bang is om nieuwe features toe te voegen aan de app. Zo wil hij een grotere engagement opbouwen en meer winst gaan maken met het bedrijf.

Niet de eerste

Snapchat is met deze investering niet de eerste social media app die investeert in e-commerce. Zo heeft Facebook Messenger onlangs nieuwe features toegevoegd die bijdragen aan de e-commerce. En een Amerikaanse dienst, Tango, heeft ervoor gezorgd dat gebruikers via de winkel-tab bij Alibaba’s AliExpress kunnen winkelen via de app.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Snapchat

Je kunt straks Snapchat-lenzen gebruiken in Google Chrome

Voor mensen die de optie misten om Snapchat-lenzen te gebruiken is er goed nieuws van Snap, want dat kan nu gewoon op de PC.

Social Media24.05.2024

Je kunt straks Snapchat-lenzen gebruiken in Google Chrome

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Meta heeft natuurlijk op WhatsApp al toegevoegd dat een foto maar een keer te zien is, maar nu komt het met Peek, waarop de foto ook geen filter mag hebben.

Social Media20.05.2024

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Je kunt straks berichten bewerken op Snapchat

Snapchat is wat laat, maar het gaat gebeuren: je kunt berichten bewerken op het social medium. Er schuilt wel een addertje onder het gras.

Social Media02.05.2024

Je kunt straks berichten bewerken op Snapchat

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Snap, het bedrijf achter Snapchat, kwam een paar jaar geleden met een vernuftig idee: een kleine Snap-gele drone van plastic waarmee je je Snaps nog interessanter kon maken. Het apparaatje heet Pixy en de verkopen deden...

Gadgets02.02.2024

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Gevaarlijke drones…
Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

Social Media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

​Snapchat gaat een beetje anti-AI: ditmaal voor veiligheid

Snapchat heeft in 2023 niet het beste laten zien van AI: hun AI-chatbot maakte afspraakjes met kinderen en dan was er ook nog een akkefietje met de AI-chatbot die ineens een story plaatste van een plafond. Vreemd. Aan de...

Social Media12.01.2024

​Snapchat gaat een beetje anti-AI: ditmaal voor veiligheid

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen

Snapchat is een van de meest populaire social media onder jongeren en dat maakt het voor bijvoorbeeld bedrijven een heel interessante plek om aanwezig te zijn. Maar is alleen aanwezig zijn en het standaard adverteren gen...

Social Media28.12.2023

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen