Social Media28.09.2016

Facebook At Work wordt volgende maand gelanceerd


Nieuwe concurrent van Slack?

Facebook is van plan om volgende maand het zakelijke netwerk Facebook at Work te lanceren. Facebook At Work is een dienst tegen betaling waarbij grote organisaties intern kunnen communiceren.

Tot nu toe kon het platform alleen worden gebruikt door 400 testorganisaties, die gratis toegang kregen tot Facebook At Work. Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) nam als enig Nederlands bedrijf deel aan de test. Het nieuwe platform van Facebook ziet er vrijwel hetzelfde uit als Facebook zoals je gewend bent, maar biedt bijvoorbeeld meer mogelijkheden om documenten te delen en met elkaar te chatten. Wellicht wordt Facebook At Work de nieuwe concurrent van Slack.

Een voorbeeld van hoe Facebook at Work eruit ziet. Bron: <a href=\
Een voorbeeld van hoe Facebook at Work eruit ziet. Bron:

Facebook gaat waarschijnlijk een bedrag rekenen per maandelijkse actieve gebruiker in plaats van een overall prijs voor één bedrijf. Als een medewerker Facebook At Work niet gebruikt, betaal je hier ook niet voor. Het bedrijf gaat waarschijnlijk ook samenwerken met tools zoals Asana, Slack en Skype.

Concurrent van Slack?

Facebook At Work-subscribers kunnen brainstormen op het platform, maar ook documenten delen, taken verdelen en afvinken. Het lijkt erg op diensten als Convo, Chatter en Yammer. De prijs van Facebook At Work is nog niet aangekondigd, maar de 400 bedrijven die aan het testen zijn, krijgen nog een paar maanden extra om het uitvoeriger te testen. Even ter vergelijking: de betaalde versie van Slack kost 6,67 dollar per maand per actieve gebruiker. Het nadeel van Slack is dat je alleen realtime kunt chatten en geen vragen kunt stellen die ergens prominent blijven staan. Dat is bij Facebook At Work wel het geval. Het sterke punt van Facebook At Work zou wel eens kunnen zijn dat Facebook heel vertrouwd is en dat het waarschijnlijk zichzelf allemaal wijst. Als je een extern programma gebruikt, zoals Asana en Slack, heb je weer aparte wachtwoorden nodig en moet je weer uitvogelen hoe alles werkt. Het zou daarom logisch zijn als veel mensen voor Facebook At Work gaan kiezen als ze de stap willen maken naar een intern communicatiemiddel.

We zijn erg benieuwd naar dit nieuwe platform van Facebook en of er daadwerkelijk veel bedrijven zich gaan aansluiten. Bekijk hieronder een sneak preview van hoe Facebook At Work eruit komt te zien.

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.

Verder lezen over Facebook

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Het internet lijkt wel gratis, maar dat is het eigenlijk nooit. Vaak moet je naar advertenties kijken, gegevens invoeren, klikken, liken, enzovoorts.

Social Media22.07.2024

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

De EU en de Digital Markets Act slaan weer toe: niet alleen Apple hangt een miljardenboete boven het hoofd: ook Meta.

Social Media01.07.2024

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

Krijgt Meta een miljardenboete?
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Instagram en Facebook gaan je foto's gebruiken om kunstmatige intelligentie te trainen. Zie je dat niet zitten, dan is er een uitweg.

Social Media28.05.2024

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

Social Media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

Social Media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

Er is een klein mirakel gebeurd. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor de geestelijke problemen die social media kunnen veroorzaken bij vooral jongeren. Sowieso is het vrij uniek dat hij überhaupt...

Social Media02.02.2024

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media