Eerste tweetje ooit verkocht voor 2,5 miljoen euro

Eerste tweetje ooit verkocht voor 2,5 miljoen euro

'Dit is niet zomaar een tweet!'

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter oprichter Jack Dorsey heeft zijn eerste tweetje ooit verkocht voor 2,5 miljoen euro. De tweet is verkocht als een niet-vervangbare token (NFT) - een uniek digitaal certificaat dat aangeeft wie de eigenaar is van een foto, video of andere vorm van online media.

Tweet via een veiling verkocht

De tweet: 'just set up my twttr', was Dorsey's eerste tweet, gemaakt op 21 maart 2006. De NFT werd via een veiling verkocht op een platform genaamd Valuables.

De koper is Sina Estav. CEO van Bridge Oracle. Hij is blij met zijn aankoop en legt op Twitter uit waarom dit zo speciaal is: "Dit is niet zomaar een tweet! Ik denk dat mensen jaren later de echte waarde van deze tweet zullen beseffen, zoals het schilderij van Mona Lisa".

Jack Dorsey gaat de opbrengst van de veiling omzetten in bitcoin en deze schenken aan mensen die getroffen zijn door COVID-19 in Afrika.

Twitter lanceert in april Twitter Spaces voor iedereen

Er is ook ander nieuws van Twitter. Er is een bijzondere update. Het gaat om Twitter Spaces, de audiochatrooms die het sociale netwerk onlangs heeft gelanceerd om te concurreren met de vergelijkbare Clubhouse-app.

Maar hoewel je niet echt de mogelijkheid zult vinden om een nieuwe Space te maken, tenzij je een van de weinige bent, zegt het bedrijf nu dat het van plan is om Spaces volgende maand voor iedereen te lanceren.

Nieuws komt via een Twitter Space

Het nieuws kwam toepasselijk genoeg naar buiten via een Twitter Space, gehost door het bedrijf. De plannen van Twitter zijn niet in steen gebeiteld, maar de kern is dat ze proberen het product in een staat te brengen waarin iedereen vanaf april een Twitter Space kan hosten. April is het doel. Ondertussen kunnen gebruikers op zowel iOS als Android zowel deelnemen als praten in bestaande Spaces.

Twitter Spaces is slechts een van de vele nieuwe functies die het typisch feature-resistente bedrijf de afgelopen maanden heeft aangekondigd.

Twitter heeft een paar belangrijke nieuwe functies aangekondigd: de meest opmerkelijke zijn dat Twitteraars geld kunnen vragen aan volgers voor extra content en de mogelijkheid om groepen te maken en eraan deel te nemen op basis van specifieke interesses.

[foto: Chris J. Davis on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...