Social Media14.12.2014

De populairste Tweets van 2014


#YearOnTwitter

Het is einde van het jaar en dat betekent dat het tijd is voor heel veel lijstjes. Zoals dit lijstje van Spotify. Ook Twitter publiceerde deze week een best-of-2014 lijstje!

Twitter heeft 284 miljoen actieve gebruikers die gezamenlijk dagelijks 500 miljoen tweets versturen. Natuurlijk zijn ze allemaal belangrijk, maar de belangrijkste Tweet, de gouden Tweet, de Tweet die het meest geretweet is, is dit jaar de Tweet van @TheEllenShow, de selfie die zij afgelopen maart tijdens de Oscar maakte met onder andere Jennifer Lawrence, Brad Pitt en Bradley Cooper werd ruim 3,3 miljoen keer geretweet.

– Het belangrijkste sportevenement voor Twitter was het WK. Fans, spelers, teams en media stuurden afgelopen zomer 672 miljoen tweets tijdens het toernooi. Op het hoogtepunt werden er 618,725 per minuut verstuurd. Het hoogtepunt werd gemeten toen het Duitse team gewonnen had.
– Als antwoord op een massa kidnapping in Nigeria werden miljoenen tweets met de hashtag #BringBackOurGirls verstuurd. Deze kaart visualiseert die tweets.
– In Hong Kong werd geprotesteerd tegen hervormingen van de regering, de hashtag die hiervoor gebruikt werd, was #occupycentral. Er werden meer dan 2.3 miljoen Tweets verstuurd met deze hashtag. 
– Een ander maatschappelijk probleem dat op Twitter erg veel besproken werd was de door de politieagent doodgeschoten jongen in Ferguson. Er werden meer dan 18 miljoen Tweets met de hashtag #BlackLivesMatter verzonden. De uren voor de rechtszitting in november werden er zelfs 3,5 miljoen Tweets in de US verzonden. 


De meest geretweette Tweet van 2014 was de foto van Ellen DeGeneres, maar er waren natuurlijk nog veel meer opvallende tweets. Benieuwd naar deze Tweets? Twitter zette ze voor je op een rijtje.

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

Over het algemeen kun je Twitter/X vrij veilig openen als je op je werk bent: je hoeft niet bang te zijn dat er ineens heel schokkende beelden te zien zijn, of pornografie. Daar komt een einde aan, maar alleen als je lid...

Social Media01.04.2024

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Nadat hij vorige week al schaak speelde met zijn brein alleen, heeft hij nu ook een tweet de wereld ingeslingerd. De vanaf zijn schouders verlamde Noland Arbaugh is de wereldberoemde eerste mens met Neuralink-chip in zij...

Technology25.03.2024

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Het is Valentijnsdag. Een liefdesdag, maar ook een zeer gehate dag. Jammer, want er is heel veel om van te genieten. Gek nieuws en grappige inhakers bijvoorbeeld. AI zou Valentijnsdag verpesten Een onderzoek van McAfee...

Social Media14.02.2024

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Ook voor Valentijnhaters