Social Media16.07.2014

Twitter Q1: 250 miljoen omzet, meer actieve gebruikers


Twitter zou volgens ‘experts’ niet meer het engaging platform zijn. Net als Facebook zou de boel te angstig commercieel te worden en zouden de platforms leeglopen. De praktijk is anders. Twitter groeit anno 2014 met 119% in omzet. Ook het jaar ervoor groeide de omzet. Er is nog welzeker een verlies te boeken, maar ook veel goed nieuws. Het aantal actieve gebruikers per maand is met 14 miljoen gestegen het eerste kwartaal van 2014. Aldus het financieel rapport.

Eerste kwartaal van 2014

Op 16 juli 2014 presenteerde het beursgenoteerde Twitter Inc. cijfers over het eerste kwartaal 2014. Waar men ruim 241 miljoen dollar had verwacht kwam de omzet dus op 250 miljoen uit. De winst (eigenlijk verlies) per aandeel kwam op 0 dollar(cent) uit. Nog weinig uitkering dus voor de nieuwe aandeelhouders. Feit is dat het grote aantal aandeelhouders – meer dan een half miljard – de winst per aandeel sowieso drukt.

CEO

We had a very strong first quarter. Revenue growth accelerated on a year over year basis fueled by increased engagement and user growth!” aldus Dick Costolo, de CEO van Twitter.

Vorig kwartaal

In het vorige kwartaal kwam Twitter uit op 214 miljoen actieve gebruikers per maand. Momenteel (Q1 2014) komt Twitter uit op 255 miljoen actieve gebruikers. Een groei van bijna 6%. Het aantal mobiele Twitteraars komt op 198 miljoen per maand. Een groei van 31% bekeken over het gehele afgelopen jaar. Feit is dat Twitter nog groeit maar niet meer zo snel als de jaren hiervoor. 78% van de gebruikers benaderen Twitter.com via een mobiel device. Hier liggen ook grote kansen voor Twitter, aldus de analysten. Facebook zegt Q1 2014 een miljard mobiele gebruikers te hebben van het sociale netwerk.

De verwachtingen voor 2014

Twitter verwacht veel voor het tweede kwartaal. Q2 wordt er een omzet van 270 tot 280 miljoen dollar verwacht. Over geheel 2014 tzou de omzet van Twitter uitkomen op 1,2 tot 1,25 miljard dollar. Welke plannen Twitter heeft met de 2,2 miljard die met de beursgang is opgehaald, is nog onbekend.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt