Social Media12.05.2013

6 manieren om liefde te tonen voor je moeder via social media


6-manieren-om-liefde-te-tonen-voor-je-mo.jpg
6-manieren-om-liefde-te-tonen-voor-je-mo.jpg

Moederdag is bijna voorbij en we hebben kunnen zien dat veel mensen ervoor hebben gekozen om hun moeder te vereren via social media. Er zijn echter meer manieren om je moeder goed in het zonnetje te zetten. Wees goed voorbereid voor de volgende Moederdag volgend jaar en maak dan zeker gebruik van één van de zes volgende tips van Socialmediatoday om je moeder op een ‘sociale’ manier te vereren. 

Maak een zelfgemaakte afbeelding met de favoriete quote van je moeder

Met websites als Recite This kun je vanaf je internetbrowser of via een applicatie de favoriete quote van je moeder toevoegen en er een achtergrond bijplaatsen die goed bij haar persoonlijkheid past. Wanneer je dit hebt gemaakt, kun je ‘m vervolgens mailen of plaatsen op een sociaal netwerk.

Verstuur een kadootje

Wanneer je te weinig tijd hebt om een kaart te schrijven, kun je ook een kadootje sturen via het internet. Via diensten als Facebook Gifts (niet beschikbaar in Nederland) kun je online een kadootje versturen. 

Maak een speciale slideshow met foto’s

Je hebt geen videoskills nodig om een professionele slideshow te maken. Wanneer je een Apple-apparaat hebt, zoals de iPhone of de iPad, moet je zeker de app Ptch downloaden. Deze applicatie is gemaakt door de mensen van Dreamworks, dus je weet in ieder geval zeker dat het om een goed product gaat. Je kunt een slideshow maken gecombineerd met muziek, ‘slide transitions’ en natuurlijk de mogelijkheid om de slideshow te delen op sociale netwerken.

Gebruik Instagram om jezelf eraan te herinneren je moeder te bellen

Met het programma IFTTT kun je een koppeling creëren tussen Instagram en je telefoon. Wanneer je de hashtag #mama toevoegt aan één van je foto’s, maakt het een voorgeschreven sms’je en verstuurt dit naar je telefoon. Dit zodat je eraan herinnerd wordt dat je je moeder nog eventjes moet bellen om te zeggen dat je van haar houdt.

Zoek naar de profielen van bekende merken die je moeder leuk vindt

Zoek simpelweg naar ‘Moederdag’ of ga naar de pagina’s van bekende merken waarvan je weet dat je moeder ze leuk vindt. De kans is namelijk groot dat veel merken verschillende acties en deals hebben. Een voorbeeld hiervan is het Amerikaanse 1-800-FLOWERS, die een exclusieve aanbieding had via Facebook waarmee je 20% korting kreeg op alle bestellingen.

Vind een leuk evenement of boek een tafel in een restaurant (zelfs last minute)

Verras je moeder volgend jaar met een leuk evenement of ga met haar brunchen bij haar favoriete restaurant. Geen idee waar je heen moet gaan met haar? Via de app Tabeso kun je op zoek gaan naar evenementen en kun je tegelijkertijd je moeder een uitnodiging versturen die meteen toegevoegd wordt aan haar agenda. Wanneer je een reservering wilt plaatsen bij een restaurant, kun je ook OpenTable gebruiken.

Deze tips komen wellicht iets te laat, maar ze laten wel alvast zien dat er genoeg online mogelijkheden zijn om aandacht te besteden aan Moederdag. Goed onthouden voor volgend jaar dus.

 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.