Social Media19.02.2013

Twitteraccount Burger King gisteren gehackt


twitteraccount-burger-king-gisteren-geha.jpg
twitteraccount-burger-king-gisteren-geha.jpg

Burger King zal in de toekomst voortaan beter opletten op het gebied van social media. Gisteren werd namelijk het Twitter-account van Burger King gehackt. Op het account werd vervolgens aangekondigd dat Burger King was oververkocht aan hun rivaal McDonald’s. Vervolgens werden er allerlei pro-McDonald’s berichtjes geschreven en werden medewerkers van Burger King beschuldigd van drugsgebruik. 

screen-shot-2013-02-18-at-12-40-29-pm

Het blauwe tekentje achter de naam @burgerking geeft aan dat het om het echte account van Burger King gaat. Het is onduidelijk wie er achter de hackaanval zit maar verwijzingen als #lulz en @youranonnews suggereren dat Anonymous achter de aanval zit. 

Overigens heeft de hackaanval Burger King geen windeieren gelegd: nu ze weer up to date zijn, hebben ze 30% meer volgers dan voorheen. Dit meldt ook Anonymous via hun Twitter-pagina. McDonald’s gaf al op Twitter aan dat ze niets met de hackaanval te maken hebben en leven mee met Burger King.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.