Social Media26.11.2012

7 tips om effectiever te netwerken op Twitter [Infographic]


7-tips-om-effectiever-te-netwerken-op-tw.jpg
7-tips-om-effectiever-te-netwerken-op-tw.jpg

Het klinkt misschien herkenbaar voor mensen die pas lid zijn geworden van Twitter. Je bent in het bezit van een Twitter-account en volgt een paar mensen. Je hebt je biografie ingevuld en een leuke profielfoto uitgekozen. Natuurlijk is je achtergrond opgefleurd en je hebt al wat tweets geschreven. Je bent op de goede weg, maar je krijgt niet het niveau van betrokkenheid waar je op hoopte. In plaats van te delen wat je gegeten hebt tijdens de middag, geef ik in dit artikel een aantal tips hoe je op Twitter op een effectieve manier een groter netwerk kunt opbouwen.
 

1. Vind de juiste mensen om te volgen

Netwerken begint het met vinden van de juiste mensen om te volgen. Je hebt geluk dat er verschillende tools te vinden zijn op het internet waarmee je mensen kunt vinden die wel in jouw straatje thuis horen. Twitter.com biedt een lijst aan met mensen die misschien interessant zijn om te volgen. Je vindt er ook kwalitatief goede accounts die passen bij je interesses. Of doe mee aan Follow Friday, wat elke vrijdag erg populair is op de website. 

2. Laat je volgers zien wie je bent

Wanneer je een ideaal netwerk voor ogen hebt, is het tijd om te laten zien aan je volgers wie je nou eigenlijk bent. Zelfs voordat ze je tweets hebben gelezen, moeten ze een goed beeld hebben over je interesses en waarom je Twitter gebruikt. Op het internet zijn goede tips te vinden hoe je een magistrale biografie kunt schrijven en hoe je de meest ideale profielfoto kunt vinden zodat je volgers al bij voorbaat kunnen voelen wie je nu eigenlijk bent. 

3. Maak geen beginnersfouten

Voorkomen is beter dan genezen. Om nieuwe connecties te krijgen, is het belangrijk dat je geen beginnersfouten maakt. Hier volgt een overzicht van de meest gemaakte fouten:

– Onprofessionele (onduidelijk, riskant, niet-gerelateerde) profielfoto;
– Geen biografie;
– Een ongelijk volger/volgende ratio;
– Teveel aan jezelf denken en over jezelf praten;
– Te veel of te weinig updates.

4. Denk goed na over je acties vanuit de invalshoek van je volgers

Wanneer je een tweet verstuurt, moet je jezelf afvragen hoe je volgers dit zullen zien. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tweets op een verkeerde manier overkomen bij anderen. Probeer privé en zakelijk gescheiden te houden, maak het verschil tussen sarcasme en emotie duidelijk en let goed op tweets die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden.

5. Retweet, retweet en retweet tweets van anderen

Ben je verlegen om ‘hoi’ te zeggen op Twitter? Retweeten is een manier om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in een connectie met iemand anders. Bij het retweeten van een tweet maak je duidelijk aan iemand dat je zijn of haar gedachtengoed wilt delen met anderen. Wanneer je je eigen mening toevoegt aan het begin van een retweet, zullen ze ook meer te weten komen over je mening en je persoonlijkheid.

6. Stel vragen

Breng je Twitter-netwerk tot leven door alegemen vragen te stellen. Hier gelden wel twee belangrijke regels bij. Richt je op je doelgroep, zodat je precies krijgt waar je om vraagt. Laat ze ook weten dat je naar ze luistert door bepaalde antwoorden op je vraag te retweeten.

7. Deel je netwerk

Introduceer zo nu en dan wat mensen uit je netwerk waar je veel mee gemeen hebt of maak je eigen Follow Friday tweet. Wees niet bang om contacten te maken, aangezien Twitter hier juist om draait. Je zult vanzelf zien dat mensen hetzelfde zullen gaan doen.

Zelf heb ik erg veel aan deze tips gehad, maar het is nu de kunst om ze ook in praktijk te brengen. Onderstaande infographic geeft nog wat extra tips over hoe je meer connecties kunt maken op Twitter. 

tweet-smarter-not-harder
 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Twitter

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

Over het algemeen kun je Twitter/X vrij veilig openen als je op je werk bent: je hoeft niet bang te zijn dat er ineens heel schokkende beelden te zien zijn, of pornografie. Daar komt een einde aan, maar alleen als je lid...

Social Media01.04.2024

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Nadat hij vorige week al schaak speelde met zijn brein alleen, heeft hij nu ook een tweet de wereld ingeslingerd. De vanaf zijn schouders verlamde Noland Arbaugh is de wereldberoemde eerste mens met Neuralink-chip in zij...

Technology25.03.2024

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv