Social Media08.04.2005

Nieuwe versies van MSN Messenger en MSN Spaces


1112959322msn-messenger.jpg
1112959322msn-messenger.jpg

Vanaf vandaag kan iedereen gebruikmaken van de definitieve versies van MSN Messenger 7.0 en MSN Spaces. Met nieuwe mogelijkheden op het gebied van video, spraak en personalisatie is MSN Messenger onmisbaar bij het onderhouden van contacten met familie, vrienden, kennissen en collega’s.

Door de integratie van MSN Messenger, MSN Spaces en andere diensten van MSN, zoals MSN Search, zijn er nieuwe manieren om online in contact te blijven. Het afgelopen jaar is de belangstelling voor online communicatie die beschikt over meer mogelijkheden met een betere personalisatie, sterk gegroeid.

Dit blijkt bijvoorbeeld uit de ongekend snelle groei van MSN Messenger en MSN Spaces. Sinds de lancering van de bètaversie van Spaces, eind 2004, zijn er wereldwijd ruim 4,5 miljoen Spaces aangemaakt. Hiermee is MSN Spaces een van de snelst groeiende weblogdiensten ter wereld .

MSN Messenger 7.0

MSN Messenger 7.0 kan gedownload worden via: messenger.msn.com en is ten opzichte van de bètaversie uitgebreid met onder andere:

* Gratis videoconversatie van PC naar PC: met de nieuwe, gratis MSN Video Conversatie-dienst kun je nu met een muisklik geluid en beeld met anderen delen. Het videobeeld kan daarbij op volledige schermgrootte worden weergegeven, zodat de andere persoon levensecht te zien is.

* Gratis met elkaar praten via Internet: in MSN Messenger 7.0 is de kwaliteit van spraakcommunicatie aanzienlijk verbeterd. Gebruikers kunnen via de PC nu kosteloos praten met andere PC gebruikers over de hele wereld.

* Van PC naar mobiel: gebruikers kunnen binnenkort ook Messengerberichten sturen naar vrienden en familie die niet achter hun PC zitten. In een aantal landen, waaronder Nederland, kunnen later dit voorjaar met MSN Messenger SMS-berichten gestuurd worden naar mobiele telefoons. Dit kan ook als de ontvanger zelf nog geen MSN Messenger-account heeft. De ontvanger kan vervolgens ook via SMS weer een antwoord naar MSN Messenger terugsturen.

* Meer mogelijkheden voor personalisatie: MSN Messenger biedt vele nieuwe mogelijkheden om aan anderen te laten zien wie je bent en hoe je je voelt. Winks, dynamische schermafbeeldingen, emoticons en achtergrondafbeeldingen kunnen allemaal gebruikt worden om MSN Messenger en de berichten nog leuker te maken. Er is keuze uit een flinke hoeveelheid gratis content, maar je kunt ook voor een klein bedrag content kopen.

* Geïntegreerde zoekfunctionaliteit via MSN Search: in het conversatievenster van MSN Messenger 7.0 zit nu een ‘Shared Search’-knop. Hiermee kun je razendsnel informatie opzoeken via MSN Search, terwijl je ondertussen gewoon verder gaat met je conversatie.

* Persoonlijke statusweergave is ook een nieuwe optie; een persoonlijke mededeling in MSN Messenger, naast je naam en online-status, waarmee je bijvoorbeeld je stemming kunt weergeven, of de titel van een muzieknummer dat op dat moment wordt afgespeeld in Windows Media Player of iTunes Player. Jouw ‘contacts’ kunnen dan met één muisklik naar MSN Music gaan om het betreffende nummer te kopen of om een muziekfragment te beluisteren.

* 300 Contactpersonen in contactlijst: Het aantal contacten dat je in je contactlijst kunt zetten is verhoogd van 150 naar 300.

MSN Spaces

MSN Spaces: gemakkelijk uitwisselen van belevenissen, ideeën, foto’s, muziek en nog veel meer Met MSN Spaces kun je een nieuwe dimensie geven aan je online bestaan. Vrienden en kennissen kunnen zelf bepalen wanneer ze je nieuwste mededelingen en belevenissen willen lezen, want het is mogelijk om met een ‘gleam’ (een geel zonnetje achter je naam in de contactlist van MSN Messenger) te laten zien aan je buddies dat je weblog is geactualiseerd.

Het is ook mogelijk om via Messenger te zien of er een reactie op je weblog is. MSN Spaces is hiermee een dynamisch online plak- en dagboek, waar consumenten gemakkelijk hun weblogs, fotoalbums, lijsten met favoriete muziek en nog veel meer kunnen plaatsen. Natuurlijk hebben gebruikers zelf de volledige controle over hun Space; standaard krijgen alleen mensen op je MSN Messenger contactlijst toegang tot je Space. Dit kun je zelf uitbreiden naar openbaar of beperken tot individueel. De nieuwste versie van MSN Spaces is toegankelijk via MSN Messenger 7.0 of via spaces.msn.com.

Joost Nienhuis, country manager MSN Nederland, over de introductie van MSN Messenger en MSN Spaces in Nederland: “De integratie van MSN Messenger, MSN Spaces en MSN Search brengt Internet dichterbij en maakt communicatie gemakkelijk, leuk en efficiënt”.

Verder lezen over MSN

​Tijdmachine: MSN Messenger maakte alle ouders boos

In onze nieuwe rubriek Tijdmachine stappen we in een tijdmachine en bekijken we een bepaalde tool of object van vroeger even van wat dichterbij. Wat maakte het nou zo’n succes? Wie gebruikte het? Waarom heeft het de ta...

Online16.10.2023

​Tijdmachine: MSN Messenger maakte alle ouders boos

MSN-apps voor iOS en Android beschikbaar in Nederland

Vanaf vandaag zijn de nieuwe MSN-apps voor iOS en Android beschikbaar in Nederland. Daarmee breidt Microsoft de beschikbaarheid van deze apps (web, Windows en Windows Phone) verder uit. De uitbreiding is in lijn met de s...

Mobile12.12.2014

MSN-apps voor iOS en Android beschikbaar in Nederland

Vernieuwd MSN-platform morgen live in Nederland

MSN heeft een complete metamorfose ondergaan. Na een bètafase van drie weken gaat het geheel vernieuwde platform morgen, 1 oktober 2014, live in Nederland.Dé nieuwe startpaginaHet nieuwe MSN geeft gebruikers – 4.7 m...

Nieuws30.09.2014

Vernieuwd MSN-platform morgen live in Nederland

Dit is het nieuwe MSN platform

Microsoft lanceerde gisteren de preview van het nieuwe MSN-platform. MSN, in Nederland nog altijd goed voor 5 miljoen unieke bezoekers per maand, heeft een complete metamorfose ondergaan. Het nieuwe platform geeft gebrui...

Online08.09.2014

Dit is het nieuwe MSN platform

beta-versie
De langzame dood van MSN Messenger

Microsoft heeft aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van MSN Messenger. Nadat het ruim een decennium lang dienst heeft gedaan als een van de populairste chatapps, heeft Microsoft besloten te stoppen met de insta...

Online31.08.2014

De langzame dood van MSN Messenger

MSN.nl geoptimaliseerd voor smartphone en tabletgebruik

Vandaag is de nieuwe smartphone- en tabletgeoptimaliseerde website van MSN.nl live gegaan op t.nl.msn.com. De huidige editie van de website blijft ernaast bestaan. In eerste instantie is de primeur voor gebruikers van Wi...

Technology30.01.2013

MSN.nl geoptimaliseerd voor smartphone en tabletgebruik

Microsoft bevestigt samengaan Windows Live Messenger en Skype

Het gerucht ging al rond, maar nu is het dan toch bevestigd door Microsoft: Windows Live Messenger gaat verdwijnen en alle gebruikers zullen verhuizen naar Skype. Dit maakten ze bekend in een blog op hun website. Uiterli...

Technology07.11.2012

Microsoft bevestigt samengaan Windows Live Messenger en Skype

Windows Live Messenger blokkeert Pirate Bay links

The Pirate Bay is niet alleen de meest bezochte BitTorrent website, maar waarschijnlijk ook de meest gecensureerde. Veel ISPs hebben de opdracht gekregen de toegang tot de website voor klanten te blokkeren. Microsoft's...

Technology26.03.2012

Windows Live Messenger blokkeert Pirate Bay links

Verder lezen over Music

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Verder lezen over Weblog

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

De EU wil graag dat apps wat minder eenkennig worden. Daarom kun je straks ook WhatsApps lezen in andere apps dan WhatsApp, en andersom. WordPress doet vrolijk mee. Het gigantische blogplatform heeft nu versie 1.0.0 van...

Online19.09.2023

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

But first, fediverse.
WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Heb je een eigen reisblog, een receptensite of een nieuwssite over social media? Wat je ook maar doet op WordPress, de kans is groot dat het je goed uitkomt dat er een Twitter-integratie is. Hierdoor kunnen posts die wor...

Social Media02.05.2023

WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt of een eigen, persoonlijk blog: zodra je een website runt, wil je dat er traffic komt. Dat komt er zeker niet alleen maar door op social media naar je pagina te verwijzen of een...

Search13.03.2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Wix, een wereldwijd SaaS platform voor het creëren, beheren en uitbreiden van een online aanwezigheid, kondigde eind vorige maand de lancering aan van de toegankelijkheid wizard. Wix gebruikers hebben daarmee nu een sta...

Online01.06.2021

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Gebruikerservaring gaat een steeds grotere rol spelen binnen het online landschap. Daarom heeft Google in 2021 een update op de planning staan om de ‘site-vitaliteit’ op te nemen als rankingfactor. Google zal dit zes...

Search24.09.2020

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Wil jij jouw lokaal op de kaart zetten? Dan is het goed om meer naamsbekendheid op te bouwen. Goede marketing is hierbij een must. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je kunt optimaliseren en waarmee je a...

DC Business31.07.2020

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

Google Nederland gaat zo’n 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland van een bijdrage voorzien vanuit het speciale noodfonds dat vorige maand is opgezet. Ook lokale nieuwsorganisaties worden namelijk hard getroffen doo...

Nieuws08.06.2020

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!

Een van de grootste voordelen van de internetgeneratie is het opheffen van beperkingen om een bedrijf te starten. Iedereen met een computer kan in feite direct aan de slag – geen startkapitaal vereist. We hebben vijf o...

DC Business10.01.2020

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!