Social Media04.02.2011

Social Card: Visitekaartje 2.0


social-card-visitekaartje-2-0.jpg
social-card-visitekaartje-2-0.jpg

Online netwerken en social media zijn ‘hot’. Wie denkt dat hierdoor het visitekaartje z’n langste tijd heeft gehad heeft het mis. Sterker nog, de traditionele business card begint aan een tweede jeugd. Als Social Card.

Social Cards zijn visitekaartjes nieuwe stijl. Op de vierkante kaartjes staan niet alleen naam, functie en bedrijf van de kaarthouder, ze laten ook zien op welke sociale netwerken hij actief is. Wat de Social Card ‘social’ maakt is het feit dat deze is gekoppeld aan een persoonlijk webadres die de kaarthouder bij zijn bestelling ontvangt. Dit webadres staat op de Social Card en van hieruit kan de ontvanger van de kaart direct doorklikken naar de online profielen van de kaarthouder. “Zo wordt het online koppelen van je contacten heel eenvoudig” aldus Bram Groenen, bedenker van de Social Card. “Bovendien is er ruimte om een ‘pitch’ te vermelden waarin je over jezelf of je bedrijf vertelt. De ontvanger weet zo nog precies wie de Social Card heeft gegeven.

Ondanks de opkomst van het online netwerken op sites als LinkedIn, Twitter en Facebook wordt er ook nog heel wat afgeborreld op allerlei netwerkbijeenkomsten. Menig netwerktijger kruipt na zo’n bijeenkomst achter de pc en besteedt vervolgens uren om met iedereen te linken of vrienden te worden. “Dat kan makkelijker“, dacht Groenen toen hij zelf tijdens een netwerkbijeenkomst iemand met een Poken zag rondlopen. “Er zijn diverse producten op de markt die de gebruiker in staat stellen om zijn online gegevens te verzamelen. Daar zit echter precies het probleem, want communiceren draait niet om de zender maar de ontvanger. Zonder een speciaal apparaat of het downloaden van een app is de contactpersoon met wie men wenst te koppelen namelijk niet in staat de gegevens te ontvangen. Social Cards stellen juist de ontvanger centraal en zijn door iedereen te gebruiken.” Dankzij een QR code op de achterzijde is het linken nu nog eenvoudiger.

De Social Cards zijn in verschillende thema’s te bestellen op www.socialcards.nl voor 35 euro (ex btw) en je krijgt dan 120 kaartjes die binnen 14 dagen thuis of op kantoor worden bezorgd.

Speciaal voor de lezers van Dutchcowboys is er tijdelijk een korting van 10 euro bij gebruik van de code SOCIALCOWBOYS. Deze code is geldig tot 28 februari 2011.