Social Media20.06.2010

30 juni Social Media Day, schrijf je nu in!


30-juni-social-media-day-schrijf-je-nu-i.jpg
30-juni-social-media-day-schrijf-je-nu-i.jpg

In volle WK-strijd heeft Mashable vorige week officieel de aftrap gegeven van een ander evenement, geen sportief, maar sociaal en ook wereldwijd.

Het Amerikaanse blog heeft 30 juni uitgeroepen tot de internationale Social Media Day. Overal ter wereld worden er door verschillende mensen initiatieven gestart om mee te doen en de kracht van Social Media, en vooral de mensen die ze gebruiken, aan te tonen om Meetups te organiseren.

In Nederland is Amsterdam veruit de grootste maar in Europa lijkt het een nek-aan-nek race te zullen worden tussen Barcelona, Milaan en … Antwerpen. Antwerpen (Hier inschrijven) is later aan de actie begonnen dan anderen maar de initatiefnemer, onze Searchcowboy en interim Hoofdredacteur J-P de Clerk, is vastbesloten om als eerste te eindigen. We vroegen hem waarom. Zijn antwoord met gevoel voor understatement: “Omdat België toch niet meedoet aan het WK”.

Op een iets ernstiger toont zegt hij dat het initiatief voor hem een goede reden is om een meetup te organiseren, om te bewijzen dat het niet gaat om social media zelf maar om enthousiasme en tegelijkertijd ondersteunt hij met zijn compagnons het goede doel, een Facebook actie voor een NGO. De Belgen zijn vrijdag aan de wedstrijd begonnen. Dit weekend zette J-P een blog, een Twitter account en een Facebook account op.

Vreemd genoeg alles in het Engels. Te maken met de taalproblemen in België? “Neen”, zegt J-P, “maar Antwerpen is een Europese stad, ik voel me zelf een wereldburger en iedereen is welkom, ook Nederlanders, Duitsers, Britten, wie maar wil. Bovendien is het een internationale actie en dus spelen we het ook internationaal”.

Een eerste partner is ook het in ons land niet onbekende Netlog en de resultaten van een weekend doorzwoegen, met de hulp van een jonge Antwerpse student, Thomas Van Orshaegen, (“leren kennen via social media”, zegt J-P) mogen er zijn: de laatste keer dat we keken meer dan 50 fans op Facebook, in één dagje (zondag) meer dan 40 volgers op Twitter en vooral…al meer dan 90 mensen voor de meetup.

In Europa doet alleen Barcelona het beter en Antwerpen staat op het punt om Boston, Chicago en Toronto in te halen. De enige onklopbare lijkt New York te zijn. Er kan natuurlijk nog veel gebeuren maar toch nog even meegeven dat in de VS de steden de steun krijgen van Mashable zelf, waar er dus ook mensen van de blog meewerken.

Wij steunen vanzelfsprekend onze Belgische vrienden en natuurlijk Antwerpen… Wat kunnen deelnemers verwachten? Onze search cowboy: “We mikken natuurlijk op mensen die professioneel bezig zijn met sociale media of willen meer weten over social media marketing maar de klemtoon zal toch liggen op fun, netwerken en met een frisse geest de vakantie ingaan, tenminste voor wie niet te veel bier verzet”.