Social Media09.11.2008

Cisco over Visual Networking


Afgelopen week spraken we met Judith Eijkelboom, salesmanager voor de Cisco Business Consumer group in West-Europa, over Visual Networking en hoe mensen dit straks toepassen in hun dagelijks leven. Het gesprek werd opgenomen voor een serie postings over dit onderwerp.

Visual Networking is een relatief nieuw begrip en letterlijk een combinatie van video en social networking. Visual Networking maakt het mogelijk om videocontent eenvoudig te creëren, aan te passen, op te slaan en aan te leveren via een enkel, geïntegreerd wire-to-wireless netwerk. Eigenlijk kun je stellen dat televisie een oud begrip is behorend bij een apparaat wat daarvoor geproduceerde content naar de huiskamer bracht. Televisie in de toekomst is veel meer content gedreven. En het apparaat wat daarbij behoort kan een personal computer zijn maar net zo goed je beeldscherm (televisie) of een van je mobiele devices.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.