Search10.05.2019

Podcasts nu ook vindbaar in Google


Ook deep search binnen podcasts mogelijk

Goed nieuws voor podcast fans, Google is bezig met het uitrollen van een feature waarbij podcasts direct in de zoekresultaten naar boven komen. Google Podcasts Founder en Head of Product Zack Reneau-Wedeen deelde het nieuws gisterochtend op Twitter “Rolling out this week you’l be Able to search for and play podcasts directly in Google Search across Android, iOS and desktop browsers. A step toward making audio a first-class citizen across Google.”

Hoe dat er dan precies uit ziet, zie je in de screenshot video hieronder.

Podcasts in Google

Wat de functie bijzonder maakt is dat er niet alleen naar de podcasts kan worden gezocht in Google, maar er kan ook in de podcast zelf gezocht worden. Google maakt een transcript van de podcasts, op die manier kan er dus in de show gezocht worden.

Om jezelf zichtbaarder te maken in Google is er Podcast markup. Speciale Podcast structured data dat je kunt gebruiken om Google je podcast te laten ontdekken en begrijpen. Hierover zegt Google “You can enable your podcast to appear in Google Search results and Google Podcasts, along with individual episode descriptions and an embedded player for each. This feature is available through the Google Search App for Android (requires v6.5 or higher of the Google Search App), Google Podcasts app, Chrome for Android , Google Home, and Google Assistant.”

Volgens Zack van Google is dit een eerste stap om audio een ‘first-class citizen’ te maken binnen Google. Podcast producenten kunnen eindelijk hun content zichtbaarder maken. Om zichtbaar te zijn is het belangrijk om ‘Podcast markup’ te gebruiken om er voor te zorgen dat je zo zichtbaar mogelijk bent.

Of deze functie ook voor andere talen dan het Engels beschikbaar is, is mij nog niet duidelijk. Ik heb zelf nog geen Nederlandse podcasts via Google kunnen vinden.

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen

...

Verder lezen over Google

Google introduceert kwantumcomputer: ‘Parallelle universa bestaan’

Willow is de kwantumcomputer van Google en de processor binnenin kan in 5 minuten iets berekenen waar een andere computer waarschijnlijk nooit iets mee zou kunnen.

Technology11.12.2024

Google introduceert kwantumcomputer: ‘Parallelle universa bestaan’

Trending: dit zochten we meer dan ooit op Google in 2024

We blijven ondanks dat TikTok ook steeds vaker als zoekmachine wordt gebruikt toch vrolijk door-Googelen. Dit was trending in 2024.

Search10.12.2024

Trending: dit zochten we meer dan ooit op Google in 2024

Google: Google Zoeken gaat volledig veranderen volgend jaar

Hij zei dat je zelfs al vroeg in 2025 heel nieuwe dingen kunt doen dan nu. Hij spreekt over een duidelijke shift en zegt dat er nog heel veel innovatie aankomt.

Search06.12.2024

Google: Google Zoeken gaat volledig veranderen volgend jaar

Google wil ook AI-video’s maken net als OpenAI Sora

Google en OpenAI zijn verwikkeld in een strijd: wie heeft straks de generatieve AI-tool voor video's in handen?

Online05.12.2024

Google wil ook AI-video’s maken net als OpenAI Sora

DeepMind introduceert GenCast: AI-Revolutie in weersvoorspellingen

DeepMind, het AI-onderzoeksbedrijf van Google, heeft GenCast gelanceerd: een geavanceerd AI-model dat niet alleen weersvoorspellingen naar een hoger niveau tilt, maar ook levens kan redden door sneller en nauwkeuriger extreme weersomstandigheden te voorspellen.

Technology05.12.2024

DeepMind introduceert GenCast: AI-Revolutie in weersvoorspellingen

Wat kunnen we verwachten van Google’s ‘Year in Search 2024’?

Elk jaar publiceert Google een overzicht van de meest trending zoekopdrachten wereldwijd, beter bekend als de "Year in Search" (voorheen Zeitgeist). Dit rapport geeft inzicht in de onderwerpen die mensen het afgelopen jaar het meest bezighielden.

Search03.12.2024

Wat kunnen we verwachten van Google’s ‘Year in Search 2024’?

Laat je website groeien met backlinks: zo pak je dat aan

Je steekt elke dag heel veel tijd en liefde in je website, maar dat wordt niet beloond in de vorm van meer bezoekers of inkomsten? De manier om je website meer op het vizier te krijgen van bijvoorbeeld Google, en daarmee indirect dus ook meer mensen, dat is om je content te verrijken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met beeld, maar ook met backlinks. Dit is wat dat is en vooral: hoe je ze gebruikt.

DC Business02.12.2024

Laat je website groeien met backlinks: zo pak je dat aan

Google Chat wil meer op het populaire Slack lijken

Het is bij bijvoorbeeld Slack letterlijk hoe een snelle call heet: Huddles zijn mogelijk om te houden als videomeetings, straks ook in Google Chat.

Online28.11.2024

Google Chat wil meer op het populaire Slack lijken