Video-editor van Google Foto's ook beschikbaar voor Android

Video-editor van Google Foto's ook beschikbaar voor Android

Vorig artikel Volgend artikel

Goed nieuws voor gebruikers van Google Foto's. De nieuwe video-editor is nu ook beschikbaar voor Android. De app is geüpdatet met de verbeterde videobewerking functies die voorheen exclusief waren voor iOS. Een website in Amerika meldt dat de app beschikbaar is voor alle Android telefoons. Ook de Google Pixel-telefoons.

Nieuwe functies om video te bewerken

Google zegt dat de update meer dan 30 bedieningselementen bevatten. Van bijsnijden, filters en opties voor kleurcorrectie, zoals het aanpassen van contrast, verzadiging en helderheid. Dat belooft wat!

Deze nieuw functies bij Google Foto's komen in een tijd dat het een aantal andere grote veranderingen doorvoert. In juni stopt Google Foto's de onbeperkte gratis foto opslag en vraagt het gebruikers om te betalen voor opslag van meer dan 15 GB. Er kan dus steeds meer, maar er moet wel voor betaald worden.

Automatisch foto's uit iCloud overzetten naar Google Foto's

Als je de foto en video's die je wil bewerken eerst nog moet binnehalen dan heb je geluk. Apple heeft een service toegevoegd waarmee je automatisch foto's, video's en albums van je iCloud-fotobibliotheek naar Google Foto's kunt overbrengen.

Je moet er wel even wat handelingen voor doen op de website van Apple. Het bedrijf uit Amerika zegt dat de overdracht tussen de drie en zeven dagen duurt.

[foto: Joey Huang on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...