Online05.03.2019

Relatie over? Je kunt je ex uit foto’s laten gummen


Heb je mooie foto’s waar je ex op staat en die je daarom niet meer wilt gebruiken? En zijn je eigen Photoshop-skills niet goed genoeg om iemand onopvallend van een foto weg te gummen? Het bedrijf EditMyEx kan dit voor je doen. Het klinkt misschien wat bizar, maar de dienst loopt als een trein. Gratis is het trouwens niet, je betaalt ongeveer 10 euro per foto.

<em>Photo credits: website EditMyEx<\/em>
Photo credits: website EditMyEx

Verwijderen is handwerk

Het Britse bedrijf kan de aanvragen bijna niet aan. De laatste week werd er veel over hen geschreven, waardoor bezoeken aan de website explodeerden. Je ex weg laten gummen uit een foto is handwerk voor de medewerkers van EditMyEx. Zij doen dit met fotobewerkingssoftware, wat je zelf natuurlijk ook prima kunt doen als je hier een beetje handig mee bent. Je betaalt er 8,99 in ponden voor, wat neerkomt op iets meer dan 10 euro per foto. Dat is niet bepaald goedkoop, maar het wordt wel voordeliger als je meer foto’s instuurt, vanaf 5 foto’s betaal je 6,99 pond per foto.

Foto als cadeau na een break-up

Oprichter Mark Rofe bedacht het concept toen een vriend een relatie beëindigde en hij hem als cadeau een foto stuurde waarin hij zijn ex had verwijderd. Rofe zegt: “Nadat ik mijn vriend een foto zonder zijn ex stuurde, zag ik hoe krachtig het effect is van het verwijderen van een ex-partner van een favoriete digitale foto. Aangezien ik een achtergrond heb in design, dacht ik dat ik deze vaardigheden goed kon gebruiken om iemand door een relatiebreuk te laten gaan met een lach. Samen met mijn team van ontwerpers kunnen we niet wachten om anderen te helpen hun favoriete foto’s terug te krijgen, zonder de nu ongewenste toevoegingen.”