Online22.11.2022

Radiostations kun je ook prima online in de browser luisteren


We zijn inmiddels zo gewend alles te krijgen wanneer wij dat willen, dat je bijna zou denken dat radio niet meer bestaat. Tot je in de auto stapt, want dan is de kans groot dat je toch weer dat ene radiostation automatisch door je speakers hoort schallen. Dan realiseer je je weer dat je die ene gezellige deejay mist, of weten wat er in Nederland nou écht populair is qua muziek.

Online radio luisteren

Radio luisteren kan natuurlijk met een app, maar je kunt ook heel makkelijk en vrijblijvend in een browser naar de radio luisteren. Online-radio.nl is een plek waar dat mogelijk is. Je kiest zelf welke zender je wil luisteren. Dus of je nu het deejay-vrije Skyradio wilt horen of toch liever het gezellige gekwebbel van de ochtendshow op 538, je hoeft er geen radio voor te hebben om radio te kunnen luisteren. Zelfs geen apps, wat het een nog toegankelijke medium maakt.

Het fijne aan radio luisteren is dat je zowel op de hoogte bent van muziek die op dat moment erg geliefd is, als van bijvoorbeeld het belangrijkste nieuws, het weer en waar er files staan. Het nadeel is dat je vaak wel naar commercials moet luisteren en dat je dus niet wanneer jij het wil bepaalde muziek kunt beluisteren. Je bent nu eenmaal overgeleverd aan wat de deejay je voorschotelt.

Top 2000

Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Zeker nu december eraan komt, zal het radio luisteren weer enorm toenemen. Dat komt vooral omdat de Top 2000 elk jaar weer veel radioluisteraars trekt. Deze lijst van 2.000 nummers die elk jaar weer wordt samengesteld door de luisteraars en steevast nummers als Bohemian Rhapsody en November Rain in de top 10 heeft, heeft elk jaar weer verrassingen. Die ene keer dat kijkers het Pokémon-lied heel hoog stemden bijvoorbeeld. Ook biedt de top 2000 ondanks zijn vele clichés ook een actueel kijkje in de wereld. Zo kunnen we ons voorstellen dat we dit jaar onder andere een nummer van Aaron Carter en Vader Abraham in de lijst zullen tegenkomen. Mensen die ons dit jaar zijn ontvallen en waar mensen zo aan het einde van het jaar toch even bij stil willen staan.

De top 2000 is ook een radio-evenement dat wat meer geaccepteerd is op de werkvloer. Zeker in bedrijven waar altijd hard een radio aanstaat is vaak wat gesteggel over de muziek of het radiostation dan wordt gekozen: Maar er is altijd een moment in het jaar dat mensen toch wel degelijk begrijpen dat de top 2000 er nu eenmaal bij hoort. Het oer-Hollandse radio-evenement is extra populair omdat Serious Request de laatste jaren aanzienlijk is verzwakt nu er geen glazen huis meer is. En hoe kun je makkelijker radio luisteren dan even in de browser naar een website te gaan en dat aan te zetten over de speakers van je laptop, of desnoods met een Bluetooth-speakertje erbij.

Het is fijn om het af te wisselen: even naar je favoriete streamingsdienst luisteren naar muziek die jij het liefst hoort, en dan weer te kijken of er op de radio nog iets nieuws te ontdekken valt. Zowel op het gebied van muziek, als op het gebied van het weer of het wereldnieuws. Het is fijn om daar niet een heel aparte app voor te hoeven downloaden en om daar gewoon even snel via de browser naartoe te kunnen gaan. Je kunt zo bovendien makkelijk wisselen tussen radiostations, mocht er echt een nummer op de radio komen waar je niet op zit te wachten.

[Fotocredits –
jakkapan © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Browser

​Browser krijgt een paniekknop: heel handig voor stiekemerds

De browser Opera GX komt met een paniekknop. Geen knop om de hulpdiensten te bellen wanneer je met je hoofd op je toetsenbord valt of van je stoel glijdt, maar een knop om te zorgen dat niemand ziet wat je eigenlijk aan...

Online15.12.2023

​Browser krijgt een paniekknop: heel handig voor stiekemerds

Chrome verbetert je tikfouten nu alvast in de URL

Handig toch, dat Google in zijn zoekmachine altijd helpt door je een ander woord voor te stellen wanneer je een tikfout maakt? Dat scheelt je weer tekst verwijderen en opnieuw tikken en het is gewoon een stuk sneller. Ch...

Online18.10.2023

Chrome verbetert je tikfouten nu alvast in de URL

​10 tips en tricks voor Chrome

De Chrome-browser is erg handig om gewoon te internetten, maar er kunnen veel meer handige dingen mee. Met deze tien tips en tricks haal jij er alles uit wat erin zit. 1. Synchoniseer met je Google-account Heb je bepaal...

Online19.05.2023

​10 tips en tricks voor Chrome

Webbrowsers: permanent kwetsbaar voor malafide betaalverzoeken

Stel jij krijgt een digitaal betaalverzoek toegezonden van een particulier of een ondernemer voor een op zichzelf legitiem openstaand bedrag. Jij reageert natuurlijk niet op de eerste de beste phishingmail, dus je hebt d...

Cybercrime19.12.2022

Webbrowsers: permanent kwetsbaar voor malafide betaalverzoeken

Gebruik browsers alleen voor browsing... nooit om mee te betalen!
​8 handige extensies voor de Chrome-browser

Je gebruikt je Chrome-browser ongetwijfeld heel goed om naar handige websites te gaan, maar heb je wel eens bedacht dat je je browser zelf ook aanzienlijk handiger kunt maken? Voor menig probleem heeft de browser een opl...

Online30.09.2022

​8 handige extensies voor de Chrome-browser

Webversie van Snap: eindelijk een web Snapchat

Meer dan tien jaar nadat Snapchat als app werd gelanceerd, is er nu een webversie. Het betekent dat je nu een nieuw platform hebt om videoconferenties mee te doen op je laptop, maar het betekent vooral dat je lekker kunt...

Social Media18.07.2022

Webversie van Snap: eindelijk een web Snapchat

Microsoft stopt Internet Explorer support

Vanaf 15 juni gaat Microsoft stoppen met de support voor haar oude browser, Internet Explorer, op een aantal ‘recente’ versies van Windows 10. Het betreft alle Windows 10 versies vanaf de 20H2 update. Je zult dan dus...

Online14.06.2022

Microsoft stopt Internet Explorer support

Microsoft test gratis VPN-abonnement voor Edge-browser

Veel internetgebruikers benaderen het internet via de Chrome-browser of Safari: helemaal omdat die voorgeïnstalleerd zijn op een mobiele telefoon. Microsoft, dat zijn oorsprong vindt in alles PC, wil echter dat je zijn...

Online03.05.2022

Microsoft test gratis VPN-abonnement voor Edge-browser

Verder lezen over Music

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt