Oprichter Zoom strooit met aandelen: ter waarde van zes miljard dollar

Oprichter Zoom strooit met aandelen: ter waarde van zes miljard dollar

Vorig artikel Volgend artikel

Oprichter van Zoom, Eric Yuan heeft ongeveer 18 miljoen van zijn aandelen overgedragen ter waarde van meer dan 6 miljard dollar. Aan wie hij de aandelen heeft overgedragen is niet duidelijk.

Yuan is ook nog de baas van het videoconferentie platform. Hij heeft vorige week ongeveer 40% van zijn belang in het bedrijf weggeven. Rijk is Yuan sowieso al. Hij heeft zijn persoonlijke rijkdom flink zien stijgen toen Zoom een begrip werd tijdens de lockdown. En volgens Forbes heeft hij zo'n 14 miljard dollar op de bank staan.

Start en populariteit Zoom

De ondernemer startte Zoom in 2011 en noteerde het in 2019 op de Amerikaanse aandelenmarkt, waardoor hij miljardair werd.

Een woordvoerder van Zoom zegt tegen de BBC dat de overdracht van de aandelen verband houden met de praktijken van Yuan inzake vastgoed planning.

In Amerika denken ze dat deze actie van Yuan niet goed is voor de gemoedsrust van de investeerders. "Yuan is pas 51, getrouwd en heeft drie kinderen, dus de verdeling van zijn rijkdom kan als overhaast worden beschouwd."

Zoom doet het goed: omzet van 2,6 miljard dollar

Zoom doet goede zaken tijdens de coronapandemie. Zoom verviervoudigt namelijk haar omzet naar 2,6 miljard dollar.

Toen de coronapandemie uitbrak was Zoom nog een relatief onbekend bedrijf voor veel Nederlanders. Het bedrijf dat zich specialiseert in het hosten van online video meetingen werd opgericht Yuan, een voormalig manager van Cisco.

Zoom profiteert van de coronapandemie

Het gaat Zoom voor de wind want bedrijven over de hele wereld maken gebruik van de videoconferentieservice. Zoom heeft sinds de uitbraak van het virus een snelle stijging laten zien in het afgelopen jaar. Beleggers zijn zeer benieuwd of ze die stijging vast kunnen houden dit jaar. Ook na deze actie van de voorganger van Zoom.

[foto: visuals on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...