Ondertiteling Google Chrome nu voor iedereen toegankelijk

Ondertiteling Google Chrome nu voor iedereen toegankelijk

Vorig artikel Volgend artikel

Google breidt zijn realtime ondertiteling functie, Live Captions, uit van Pixel-telefoons naar iedereen die een Chrome-browser gebruikt. Dat merkte Amerikaanse media op. Live Captions is een ondertiteling die gegenereerd wordt door een algoritme voor machine learning. Daarmee worden video's en audio voorzien van een ondertiteling. Google zegt dit te doen om het internet veel toegankelijker te maken voor doven en slechthorenden.

Tot nu toe alleen voor Android telefoons

De functie was tot nu toe alleen beschikbaar voor Android-telefoons. Google was al wel een tijdje bezig om deze functie ook naar Chrome op je desktop te krijgen.

Ondertiteling werkt op veel platformen

De Live Captions van Chrome werkten op YouTube-video's, Twitch-streams, podcast platformen en zelfs muziek streaming services zoals SoundCloud. Dat testte ze bij The Verge.

Wat nog wel balen is: Net als op je mobiel, is de ondertiteling alleen nog maar in het Engels beschikbaar. Als deze optie is ingeschakeld, worden live-ondertiteling automatisch weergegeven in een klein, verplaatsbaar vak onder in uw browser wanneer je naar een videootje kijkt waar mensen in praten. Je moet het nog wel even aanvinken in de instellingen van Chrome.

Live ondertiteling kan worden ingeschakeld in de nieuwste versie van Chrome door naar Instellingen te gaan, vervolgens het gedeelte 'Geavanceerd' en vervolgens 'Toegankelijkheid'. Wanneer je ze inschakelt, downloadt Chrome snel enkele spraakherkenning bestanden en zouden ondertitels moeten verschijnen.

[foto: Arthur Osipyan on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...