Online03.11.2016

Microsoft lanceert samenwerkings-app Teams


Slack heeft concurrentie

Is de kans groot dat je binnenkort op je CV moet vermelden dat je ‘bekend bent’ met Microsoft Teams? Het zou zomaar kunnen. Microsoft’s antwoord op Slack (en in mindere mate Workplace by Facebook) is de app die de rest van de Microsoft-suite aan elkaar gaat binden en die de makkelijkste manier zou moeten zijn om samen te werken en veilig en snel dingen te delen binnen een groep of bedrijf. So far, so Slack.

De eerste berichten zijn positief: de app is helder genoeg om grote groepen veel informatie te laten delen zonder meteen iedereen te begraven. Dat doet het door gebruikers alleen conversaties en andere zaken te laten zien waar ze in genoemd worden of die vooraf opgegeven keywords bevatten. Integratie met Skype zorgt dat een chat heel snel een videogesprek kan worden en van daaruit kan uitgroeien tot een meeting. De gebruikelijke chat-kanalen die je zou verwachten in een app als deze zijn er natuurlijk ook.

Microsoft is al jaren bezig met hoe ze mensen goed kunnen laten samenwerken en met Teams maken ze weer een goede stap. Het blijft natuurlijk wel zo dat Microsoft niet anders kan dan proberen je als gebruiker bij hun eigen apps te houden en in dat opzicht zal het altijd iets achterblijven bij een helemaal onafhankelijke app als Slack. Die heeft niks te maken met wat het nieuwe speeltje vanuit Microsoft is, die zorgt gewoon dat alles samenwerkt.

microsoft-teams
microsoft-teams

Dat wil echter niet zeggen dat Microsoft genegeerd kan worden. Sterker nog: Slack heeft ouderwets een open brief via een hele krantenpagina naar Microsoft gestuurd (ook hier terug te zien) om ze welkom te heten in de ‘revolutie’ en om duidelijk te maken dat het om details gaat bij apps als deze en Microsoft dus goed zal moeten luisteren naar hun gebruikers.

Het punt is terecht: Microsoft is nog steeds geen ster in snel schakelen als blijkt dat gebruikers dingen doen of willen die niet in de handleiding staan en dat zal moeten veranderen. Er is echter ook angst bij Slack, want als Microsoft voet aan de grond houdt bij de grote bedrijven en die allemaal als nieuwbakken onderdeel van Office 365 Teams gaan gebruiken en daar happy mee zijn staat Slack mooi te kijken met de kleinere vissen in de vijver.

microsoft-teams-2
microsoft-teams-2

Microsoft Teams is nog niet breed verkrijgbaar, dat gaat pas in het eerste kwartaal van 2017 gebeuren. Iedereen met een Office 365 voor bedrijven-omgeving kan tot die tijd eventueel al rondneuzen in de service. Het goede nieuws is dat het platform dat je gebruikt in elk geval niks uitmaakt: de service is geschikt voor Mac, pc, iOS en Android.

[Afbeeldingen © Microsoft]

Verder lezen over Microsoft

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners