Lange gesprekken via Google Meet blijven tot juni gratis

Lange gesprekken via Google Meet blijven tot juni gratis

Vorig artikel Volgend artikel

Er komt (nog) geen tijdlimiet op gratis gesprekken via Google Meet. Eerder wilde Google eind maart een limiet instellen van 60 minuten. Het bedrijf brengt dit naar buiten via een tweet. Nu is Google van plan om die restrictie vanaf 30 juni in te laten gaan.

Tot die tijd kan iedereen die de gratis versie van de service gebruikt, video calls tot 24 uur hosten, wat Google 'onbeperkt' noemt.

Al meerdere keren uitgesteld

Dit is de tweede keer dat Google de introductie van oproep limieten heeft opgeschoven sinds de service in april vorig jaar voor gratis gebruikers werd opengesteld. Een limiet van 60 minuten zou oorspronkelijk eind september van kracht worden, maar die deadline werd later verschoven naar maart toen duidelijk werd dat velen van ons de vakantie niet persoonlijk zouden kunnen vieren met onze dierbaren, schrijft The Verge.

Geen duidelijkheid over het waarom

Google heeft niet expliciet gezegd waarom het de deadline deze keer verlengt, maar de voortdurende coronabeperkingen die overal ter wereld gelden, hebben er waarschijnlijk iets mee te maken.

Voordeel van Google Meet

Met de speciaal ontworpen iOS- en Android-apps voor Meet kun je in je Google Agenda zien welke vergaderingen je die dag hebt. Alle belangrijke informatie wordt hier weergegeven en kun je met één klik deelnemen. In de Enterprise-versie van Google Workspace wordt bovendien een inbelnummer voor elke vergadering gegenereerd zodat alle deelnemers over goede functionaliteit beschikken, zelfs als ze onderweg zijn en geen wifi- of dataverbinding hebben.

[foto: hk on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...