Online13.12.2017

Kadonation maakt het eenvoudiger om een groepscadeau te geven


Iedereen heeft dit weleens meegemaakt: een vriend of vriendin is jarig en er wordt besloten om gezamenlijk een cadeau te geven. Jij werpt je op als ‘chef cadeau’ en regelt dat verder. Nadat het cadeau op het feestje gegeven is moet je geld innen bij iedereen die meedeed, maar niet iedereen is even snel met betalen. Je moet herinneringen sturen, hebt van de een cash gekregen, de ander wil het overmaken en het is niet duidelijk wie wat betaald heeft. Tegenwoordig kun je Tikkies uitdelen om dit probleem te voorkomen, maar er is nog een andere, handige manier. Maak een groepspotje aan op Kadonation.

Hoe werkt Kadonation

Via Kadonation maak je een groepspotje aan. Je stelt in voor wie het groepscadeau bestemd is en nodigt vrienden en familie via e-mail uit om bij te dragen aan dit cadeau. Zij krijgen via e-mail een link en kunnen vervolgens zelf bepalen welk bedrag zij bijdragen. Je kunt overigens ook mensen uitnodigen via Facebook Messenger en dat is wel zo handig wanneer je de e-mailadressen simpelweg niet hebt.

Op de vooraf gestelde deadline sluit het groepspotje en kan de beheerder ervan een cadeau aanschaffen. Degene die niets hebben bijgedragen doen dus ook niet mee. Daarmee leg je als initiator de verantwoordelijkheid van het betalen bij de mensen zelf en hoe jij ook achteraf niet om geld te vragen.

Het idee voor Kadonation is ontstaan in de hoofden van Gentse ondernemers. Aangezien bijna iedereen weleens geld bij elkaar legt voor een groepscadeau, leek het hen eindelijk eens tijd om dat proces te vereenvoudigen. Niet alleen handig voor verjaardagen, maar zeker ook voor collega’s die afscheid nemen en housewarmings.

De manier waarop geld wordt ingezameld hebben zij nu makkelijker gemaakt met Kadonation, maar er is nog een reden dat dit de oplossing is voor groepscadeaus. Want ook al heb je geld bijeen, dan heb je nog niet bepaald wat je dan precies als groep gaat geven. Vaak moet daar weer een groepschat op WhatsApp voor aangemaakt worden en dan is het maar de vraag of het juiste cadeau bedacht wordt. Maar ook daar hebben ze iets op bedacht.

Cadeaubon die levenslang geldig is

Het cadeau dat je met dit systeem geeft staat vooraf vast: een cadeaubon die levenslang geldig is. En daarvoor hebben zij 25 webshops als partner waar je een bon van kunt geven: onder andere Coolblue, Zalando en Fonq (waar iedereen altijd kan slagen). Er zit dus geen geldigheidsdatum aan verbonden zodat de bon ook niet kan verlopen. Dus geen gedoe meer met geld inzamelen én altijd een leuk cadeau geven, klinkt perfect toch?

Mocht je overigens een cadeaubon met levenslange geldigheid willen kopen zonder dat andere mensen ook bijdragen aan dit cadeau, dan kan dat. Er is namelijk ook een individuele cadeaubon die je kunt kopen bij dezelfde 25 webshops als een groepscadeau. Je kunt ze allemaal vinden op shop.kadonation.com. Leg nu ook samen of koop zelf dé ideale cadeaubon!

Foto header: Drobot Dean – Adobe Stock

Een cadeaubon van Kadonation geef je samen of alleen \u00e9n is levenslang geldig!
Een cadeaubon van Kadonation geef je samen of alleen én is levenslang geldig!