Google Maps komt met eco-vriendelijke routes, luchtkwaliteit en Indoor Live View

Google Maps komt met eco-vriendelijke routes, luchtkwaliteit en Indoor Live View

Vorig artikel Volgend artikel

Google Maps komt met een forse update. Minder CO2 uitstoten, het weer en de luchtkwaliteit bekijken, op tijd weten of je door een milieuzone reist en nu ook binnen navigeren met Augmented Reality. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste toevoegingen. Zie onze internationale blogpost voor het volledige overzicht.

Eco-vriendelijke routes in Google Maps

De snelste route is niet altijd de milieuvriendelijkste. Met eco-vriendelijke routes laat Google Maps je automatisch de route zien die het minste CO2 uitstoot als die ongeveer dezelfde aankomsttijd heeft als de snelste route. Als de eco-vriendelijke route aanzienlijk trager is, kun je zelf kiezen tussen de snelste of de milieuvriendelijkste route.

Beschikbaarheid: wereldwijd, Android + iOS, later dit jaar

Eco_Friendly
Eco-vriendelijke routes in Google Maps

Nieuwe lagen: weer en luchtkwaliteit

In Maps kun je voortaan zien hoe het staat met het weer en de luchtkwaliteit bij jou in de buurt of elders in de wereld.

Beschikbaarheid weer: wereldwijd, over enkele maanden op Android + iOS. Beschikbaarheid luchtkwaliteit: eerst in Australië, India en de VS, later meer landen.

Waarschuwingen bij milieuzones

Maps kan je laten weten of je geplande route door een milieuzone loopt, zodat je kunt checken of je auto daar is toegestaan of dat het betere is een andere route of andere vorm van vervoer te nemen.

Beschikbaarheid: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk op Android + iOS vanaf juni.

Google_Maps_weer
Google Maps weer

Indoor Live View

Met Augmented Reality en Street View wordt het makkelijker om niet alleen op straat, maar ook op luchthavens en in stations en winkelcentra te navigeren. Je ziet op het scherm van je telefoon precies waar je naar toe moet lopen voor de dichtstbijzijnde lift, toiletten, gates en winkels.

Beschikbaarheid: Android + iOS, eerst in meerdere Amerikaanse winkelcentra, later luchthavens, winkelcentra en stations in Tokyo en Zürich, daarna andere plaatsen.

Google_Maps_Live_View
Google Maps Live View
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....