Er komt een kindvriendelijke variant van Edge

Er komt een kindvriendelijke variant van Edge

Microsoft begint met het testen

Vorig artikel Volgend artikel

Microsoft heeft Kids Mode aangekondigd voor zijn browser. De optie heeft verschillende functies om kinderen te beschermen terwijl ze op internet surfen. Kids Mode wordt momenteel uitgerold. De startpagina van Microsoft legt uit hoe Kids mode werkt.

Veel verschillende opties bij Kids Mode

Kids Mode heeft aangepaste browserthema's en kindvriendelijke artikelen om kinderen te helpen veilig op internet te surfen. Het heeft ook Bing SafeSearch ingeschakeld en stelt trackingpreventie in. De door Microsoft ontworpen kindermodus is gericht op kinderen van 5-12 jaar.

De kindermodus kan worden gestart via de profielkiezer in Edge. Er is geen kinderaccount voor nodig, dus het moet gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn, zelfs als je op een gedeelde pc werkt. Voor het verlaten van de kindermodus is een wachtwoord vereist om af te sluiten. Met een wachtwoord kun je ook uitzonderingen toekennen tijdens het browsen. Als jouw kind bijvoorbeeld een site wil bezoeken waarvan je weet dat deze kindvriendelijk is, maar deze wordt geblokkeerd door de kindermodus, kun je er toegang toe verlenen.

Ouders hebben de controle over welke website

Ouders kunnen kiezen tot welke sites hun kinderen toegang hebben. Het heeft een 'toegestane lijst' die ouders kunnen gebruiken om de browse-ervaring aan te passen. De toegestane lijst zou moeten resulteren in een gedetailleerde controle van de kindermodus, wat prettig is omdat ouders de modus mogelijk willen aanpassen naarmate kinderen ouder worden.

Microsoft is van plan om in de loop van de tijd meer functies aan de kindermodus toe te voegen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...