Online02.07.2024

Efteling start een virtuele rij voor zijn meest populaire attractie


Attractiepark de Efteling heeft niet, zoals Disney, een systeem waardoor je een tijd kiest en dan zo meteen kunt doorlopen bij een attractie. Maar zoiets komt er nu wel. Het is alleen voor de meest populaire ride van het park, de Droomvlucht, maar het werkt wel net even anders dan je kent van Disneyland.

Virtueel in de rij

Je kunt heerlijk een kaaspannenkoek gaan eten in het pannenkoekenrestaurant of kiezen voor een ritje in de Vogelrok terwijl je ondertussen in de rij staat voor een andere attractie. Het is mogelijk. Je kunt namelijk voor de Droomvlucht aansluiten in de virtuele wachtrij. Dat scheelt urenlang je kinderen moeten vermaken.

Je stapt in de digitale wachtrij door de Efteling-app te gebruiken. Die is ook handig om je route door het park uit te stippelen en te weten te komen wanneer bepaalde attracties opengaan en sluiten. Je kunt de Efteling-app ook gebruiken om te zien hoe lang de wachtrij bij een bepaalde attracties is en hoe die later op de dag wordt verwacht. Zo kun je je bezoek aan het attractiepark, zeker in de loeidrukke zomervakantie, iets slimmer plannen. Aan rijen ontkom je niet, maar zo kun je tenminste handiger een route uitstippelen.

Digitaal wachten voor de Droomvluchta

Je kunt niet vanuit huis al in de wachtrij gaan staan, maar wel als je fysiek dichtbij de Droomvlucht bent. Je selecteert met hoeveel mensen je in de attractie wil en zo heb je je virtuele plekje bemachtigd. Je hoeft ook niet de hele tijd te kijken of het al zover is: je krijgt een melding op je telefoon als het jouw beurt is. Je wandelt vervolgens naar de Droomvlucht toe en er is een speciale ingang die je met je gezelschap kunt gebruiken om de elfjes een bezoek te brengen zonder dat je achteraan hoeft aan te sluiten in de gewone rij.

 

De medewerker van de Efteling weet dat je aan de beurt bent door een QR-code te scannen die je via de app kunt laten zien. Het is momenteel nog een test, maar als het succesvol is dan zou het ook een optie kunnen zijn voor andere populaire attracties, zoals de Vliegende Hollander.

 

We hebben nog wel een paar tips voor je in de rij. Neem een iPad mee met tekenfilms, series of een leuke game erop. Je mag die in de rij gewoon gebruiken en de wachtrijen in het attractiepark zijn niet altijd zo vol met ervaringen dat je daar dan eventueel veel aan mist. Zeker in de hete zomer is een beetje afleiding niet weg. Neem ook een klein snackje mee, want soms sta je lang te wachten zonder dat er iets van eten in de buurt is.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Kinderen

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

Snapchat blokkeert vanaf nu automatisch vriendenverzoeken blokkeren als ze van kwaadwillenden afkomstig lijken te zijn. Dat is niet zomaar.

Social Media26.06.2024

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

Je kinderen onder de 14 jaar op TikTok? In Florida kun je daarvoor worden gestraft. Er is een wet aangenomen die het strafbaar maakt voor kinderen onder de 14 om zich op social media te begeven. De wet gaat pas per 1 jan...

Social Media27.03.2024

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten

Steam komt met een nieuw programma: Steam Families. De bedoeling is dat je hiermee op een makkelijke manier games kunt uitwisselen die iemand in het gezin al bezit. Heel handig, maar het heeft ook zo zijn keerzijde. Is i...

Gaming19.03.2024

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

1000 woorden per dag, dat is wat een kind dat niet vaak schermen om zich heen heeft wel meekrijgen, maar kinderen met schermen niet. Peuters zouden door schermgebruik zo’n 1000 woorden per dag missen en dat verstoord d...

Gadgets12.03.2024

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

​Tijdmachine: Tamagotchi was op sommige scholen verboden

Het was schattig en irritant tegelijk. Het was speelgoed, maar ook een verplichting. Het was zelfs op sommige basisscholen verboden. Op andere basisscholen moest je hem tijdens de les in je laatje doen, maar soms hoorde...

Gadgets04.03.2024

​Tijdmachine: Tamagotchi was op sommige scholen verboden

Veeleisende sleutelhangers
TikTok verslavend? De EU gaat het uitzoeken

Zelfs mensen van dertig, veertig jaar oud hebben het: even iets opzoeken op TikTok betekent meestal dat je wel wat langer in de app blijft hangen. Al die korte leuke filmpjes met onderwerpen die je leuk vindt: dat is ook...

Social Media19.02.2024

TikTok verslavend? De EU gaat het uitzoeken

Bijna 40% van het internetgebruik op basisscholen is niet-educatief

Internetgebruik op basisscholen draagt lang niet altijd bij aan educatie, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Anonieme cijfers vanuit de Myndr database bieden een inkijkje in het klassikale online gedrag van basisschoolgroepe...

Online15.12.2023

Bijna 40% van het internetgebruik op basisscholen is niet-educatief

Sociale Media & Games zorgen voor veel afleiding